Turizm sektörü en çok resepsiyonist arıyor

13 otel konkordatoya gitti

Last Updated on 4 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Türkiye’de online insan kaynakları platformu Yenibiriş, ülke genelinde turizm-otelcilik sektörüne ilişkin 2018 yılı istihdam verilerini açıkladı. Başvuru ilanlarına bakıldığında yüzde 16.75’lik oran ile en çok aranan pozisyon resepsiyonist oldu. 

Verilere göre Antalya ve Muğla‘da yayınlanan tüm iş ilanlarında turizm-otelcilik sektörü ilk sırada yer alırken İzmir ise ikinci sıraya yerleşti.

Yenibiriş’in açıkladığı verilere göre Antalya ve Muğla‘da en fazla iş ilanı verilen kategori sırasıyla yüzde 47 ve yüzde 43 olmak üzere turizm-otelcilik sektörü oldu.

Sektör kapsamında Antalya‘da en fazla iş ilanı verilen pozisyon garson olurken, Muğla‘da en fazla iş ilanı verilen pozisyonun mağaza görevlisi olduğu belirlendi. İzmir‘de ise turizm-otelcilik, eğitim sektörünün ardından ikinci sırada yer alırken, İzmir‘de en fazla iş ilanı verilen pozisyonun restoran yöneticiliği olduğu görüldü.

RESEPSİYONİST İLK SIRADA

2018 yılının başından bu yana Türkiye genelinde turizm-otelcilik sektörüne yönelik iş ilanlarının başvuru dağılımına bakıldığında ise Resepsiyonist yüzde 16.75, Belboy yüzde 5.71, Misafir İlişkileri Görevlisi yüzde 5.46, Kat Hizmetleri Görevlisi yüzde 4.06, Rezervasyon Elemanı yüzde 3.05, Garson yüzde 1.90, Meydancı yüzde 1.78, Kat Görevlisi yüzde 1.78, Kat Şefi yüzde 1.65, Animatör yüzde 1.27 oranlarında belirlendi.