Türk havacılık yazılımı Hitit’in hedefi Latin Amerika’da yayılmak

Last Updated on 5 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

Hitit, IATA tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Wings of Change isimli sivil havacılık konferansına katılıyor. Etkinliğin bronz sponsoru olan Hitit, standıyla havacılık yazılım çözümlerini tanıtıyor.

Halihazırda 15 ülkede faaliyet gösteren Hitit, Latin Amerika’daki faaliyetlerini genişletip, bu coğrafyada havacılık yazılımı yapan ilk ve tek Türk şirketi olmayı hedefliyor.

Latin Amerika pazarındaki sivil havacılık aktörlerine yönelik bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapan Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA)’nin bölgedeki en önemli ve başarılı etkinliklerinden olan Wings of Change Konferansı 4 Nisan Çarşamba günü Şili’nin başkenti Santiago’da başladı. Dünya genelinde sivil havacılık yetkililerinin ve havayollarının katıldığı etkinlik, Latin Amerika pazarındaki sivil havacılık alanındaki önemli kişi ve kurumları bir araya getirmeyi, sektördeki yenilikleri tanıtmayı ve sektörün sorunlarını masaya yatırmayı amaçlıyor.

İki gün sürecek konferansta sivil havacılığın ekonomik değeri, bölgedeki ultra düşük maliyetli havayollarına olan ihtiyaç, sektördeki regülasyonlar gibi konuların mercek altına alınacağı paneller düzenleniyor ve IATA CEO’su Alexandre de Juniac ile Copa, Avianca, LATAM Airlines gibi bölgenin en büyük havayolu şirketlerinin CEO’ları da etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor.

BRONZ SPONSOR

Türk havacılık yazılımının dünyadaki temsilcisi olarak küresel havacılık organizasyonlarını destekleyen Hitit, Wings of Change etkinliğinin bronz sponsorluğunu üstlendi. Hitit çalışanları iki gün boyunca şirketin çözüm ve hizmetlerini Latin Amerika pazarına tanıtmayı hedefliyor.

TÜRK MÜHENDİSLERİN HAVACILIK YAZILIMI

Hitit Genel Müdürü Nur Gökman etkinliğin Latin Amerika pazarına kalıcı bir şekilde girilmesi için çok önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti; “Bugün değişik coğrafyalarda farklı dil, din ve kültürlerde onlarca havayolu şirketi Hitit’in yazılım çözümleri ile milyonlarca yolcuya hizmet veriyor. Sektördeki rekabetçi yapı nedeniyle havayolu firmalarının son 15 yıldır kendilerini rakiplerinden ayıracak inovasyon temelli yenilikler peşinde olduğu bir trend yaşanıyor. Hitit olarak bize Türk mühendislerinin havacılık yazılımı alanında neler yapabileceğini göstermesi açısında muazzam bir fırsat sağlayan bu trend, günümüzde dünyanın dört bir yanındaki yolcuların Hitit yazılımlarıyla uçmasına öncülük etme şansı tanıdı. Şimdi sıra Latin Amerika’da… Bu yıl ilk defa katıldığımız Wing of Change etkinliğinin Hitit’in tanıtımı için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz.”