Dalaman’ın ilk Hollandalı turist kafilesi Corendon’dan

Corendon'un ilk uçağı Amsterdam'dan Dalaman'a 189 kişi ile geldi. Hollandalı turistlerin karşılaması kırmızı halıda çiçek ve lokumlarla yapıldı.

Last Updated on 7 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

Corendon’un ilk uçağı Amsterdam’dan Dalaman’a 189 kişi ile geldi. Hollandalı turistlerin karşılaması kırmızı halıda çiçek ve lokumlarla yapıldı.

Corendon Bölge Müdürü Ali Koşuk, bu yıl Dalaman’a 38 bin turist getireceklerini ve ekim sonuna kadar Amsterdam-Dalaman uçuşlarına haftada 3 uçak koyduklarını belirtti. Bodruma ise haftanın her günü uçak koyduklarını belirten şunları söyledi: “Şu ana kadar Dalaman bölgesine Hollandalı turistlerin ilgisi, geçen seneye oranla yüzde 200 artışla gidiyor. Diğer Avrupa pazarlarında da geçen yıla oranla ekside olan yok. Özellikle Almanya ve İskandinav ülkelerinde ciddi bir canlanma söz konusu.

Corendon Bölge Müdürü Ali Koşuk

“YÜKSEK SEZONDA İLAVE BİR UÇAK KOYABİLİRİZ”

Dalaman bölgesi; Fethiye, Dalyan ve Marmaris’e yakınlığı nedeniyle daha çok tercih ediliyor. Bodrum’a indirdiğimiz uçaklarla da Bodrum, Kuşadası ve Didim’i de besliyoruz. O yüzden bu iki destinasyonu seçiyoruz. Destinasyon olarak Ege Bölgesi’nde İngilizler açık ara önde. İngiliz turistler için özellikle Dalaman vazgeçilmez bir bölge. Bu anlamda 2018’in, bir önceki yıla göre çok daha hareketli olacağını söyleyebilirim. Uçak sefrlerimizi talebe göre arttırma düşüncemiz var. Yüksek sezonda Dalaman-Amsterdam uçuşlarına ilave uçak koyup haftada 4 güne çıkarabiliriz”.

TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı Ali Kırlı

DALAMAN’A 55-60 BİN HOLLANDALI TURİST BEKLENİYOR

TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı Ali Kırlı da, Hollanda’dan ilk yolcularını Corendon ile karşıladıklarını belirterek, 2018 sezonunda Dalaman’a 55-60 bin Hollandalı turist beklediklerini söyledi.