3 günlük tatil heyecanı Ege’de turizm sezonunu erken başlattı

Last Updated on 13 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hafta sonu tatiliyle birleşmesi Ege Bölgesini hareketlendirdi. 3 günlük tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler Balıkesir, Çanakkale ve İzmir’deki otelleri şimdiden doldurdu.

Sahillerin yanı sıra termal tesisleriyle de büyük ilgi çeken Kuzey Ege’de otel doluluk oranları yüzde 75’lerde seyrederken, bu rakamların önümüzdeki hafta daha da artması bekleniyor.

Hürriyette yer alan habere göre Balıkesir’in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Çanakkale’nin Ayvacık, Ezine ve İzmir’in Dikili ilçeleri 23 Nisan tatili nedeniyle turizm sezonunu erken açmaya hazırlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediyesi’nin termal turizm işletmesi Genel Müdürü İbrahim Yakın, kaplıca oteli olduklarından dolayı Ocak, Şubat ve Mart aylarının yoğun geçtiğini belirterek “23 Nisan’da 3 gün tatil olmasından dolayı doluluklarımız şu an itibariyle yüzde 70-75 dolayında seyrediyor” dedi.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz ise “Bu 23 Nisan dönemlerinde 3 günlük tatiller genelde bizim grupların daha çok rağbet gösterdiği bir tatil konsepti. Özellikle Çanakkale Şehitlik Turları ile birleştiğinde iki gün yoğunluk yaşıyoruz. 21 ve 22’inde otellerimizin hemen hemen büyük bir kısmı rezervasyon aldı. Aynı zamanda bölgemizdeki termal oteller bu süreçte günübirlikçilerden faydalanıyor” açıklamasında bulundu.