Büyük Türkiye Festivali bu yıl Polonya’da!

Last Updated on 3 Mayıs 2018 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği geçen sene Moskova’da gerçekleştirilen “Türkiye Festivali” bu yıl Polonya’nın 100. bağımsızlık yıldönümünde Varşova’da düzenlenecek.

Türkiye’nin turizm tanıtımına büyük bir katkı sağlaması beklenen festivalde konserler, gösteriler, gastronomi ve kültürel sunumlar yapılacak.

Bu sene Polonya’da ilki gerçekleştirilecek olan “Türkiye Festivali”, Varşova şehrinde yer alan Karski Boulevard’da organize edilecek. 8-9-10 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılması planlanan bu festivalde Türkiye’nin kültürel değerleri ve turizm zenginlikleri gözler önüne serilecek.

Türkiye’nin kültürel değerlerinin ve destinasyonlarının tanıtımı dışında Türk misafirperverliğinin de tanıtılması amaçlanan organizasyonda geçen sene Moskova’da önemli bir tanıtım çalışması yapan otel, tur operatörü ve destinasyonlar bu sefer Polonya’da tanıtım çalışmaları yapacak.

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık

MOSKOVA’DAKİ BAŞARI VARŞOVA’DA DA YAKALANACAK

Varşova şehrinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Festivali ile ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, 100. bağımsızlık yılını kutlayan Polonya’ya tanıtım çıkarması yapacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve TÜROFED koordinasyonunda turizm STK’ları ile birlikte gerçekleştirecek olan Türkiye Festivali’nin Türkiye turizmi için önemli bir tanıtım çalışması olacağını belirten Ayık, “Türkiye turizminin Avrupa’da daha iyi bir konuma gelebilmesi için dikkat çeken pazarların geliştirilmesi gerekiyor. Son yılların yükselen ve ümit veren pazarlarından biri de Polonya. Haziran ayında yapacağımız Türkiye Festivali ile Moskova’da yakaladığımız başarıyı Varşova’da da yakalayacağız” dedi.

TÜRKİYE TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ TANITIM ÇALIŞMASI

Türkiye’nin kültürel değerlerinin tanıtılacağı festivale, oteller, tur operatörleri ve turizm destinasyonlarının da katılacağını hatırlatan Osman Ayık, “Bilindiği üzere Moskova’da gerçekleştirdiğimiz Türkiye Festivali ciddi bir ziyaretçi akınına uğramıştı. Bu başarılı çalışmayı Polonya’da da yapmaya karar verdik. Polonya’da da Türkiye tarihindeki en önemli tanıtım çalışmasını yapacağız. Polonya’daki hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdi bu festivalde yer alacak olan otel, tur operatörü ve turizm bölgelerimizi belirleyeceğiz. Kısa sürede bu çalışmayı tamamlayacağız. Bu festivalde yer alarak Türkiye’nin tanıtımına destek olmak isteyenler TÜROFED’e başvuru yapabilir” diye konuştu.