Mandarin Oriental’in yeni müdürü kim oldu?

Mandarin Oriental, Bodrum Genel Müdürü Harun Dursun.

Last Updated on 11 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

2018 sezonuna yeniliklerle giren Mandarin Oriental-Bodrum’un yeni Genel Müdürü 20 yıl boyunca Hyatt Oteller Grubu’nun Türkiye, İngiltere ve Ürdün’deki otellerinde çeşitli üst düzey pozisyonlarında edindiği tecrübelerle adını duyuran Harun Dursun oldu.

1 Mayıs 2018 tarihinde Mandarin Oriental, Bodrum’daki görevine başlayan Harun Dursun, dinamizmi, hırsı ve sektördeki tecrübesiyle üstlendiği yeni görevinde yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor.

2013–2018 yılları arasında Genel Müdür görevini üstlendiği Ürdün’deki Grand Hyatt Amman’dan sonra Mandarin Oriental-Bodrum’da yeni görevine başlayan Harun Dursun, lisans eğitimini 1994 yılında Mersin Çukurova Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde tamamladı.

Master eğitimini İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Strathclyde Üniversitesi’nde Uluslararası Otel İşletmeciliği Bölümü’nde dereceyle bitiren Dursun, 1998 yılında Hyatt Oteller Grubuna katılmış, 2010 yılında grubun ilk Türk Genel Müdürü olarak Park Hyatt İstanbul’da göreve başlamıştır.

Türkiye’nin İlk Resmi Sommelier’i unvanına da sahip olan Harun Dursun, Türk Sommelier Derneği’nin de kurucu üyelerinden biri olmanın yanı sıra ernek bünyesinde Başkan Yardımcısı görevinde bulunmuş ve Türkiye’yi üç kere Avrupa, iki kere de Dünya Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmiş; Avrupa’da üç kez yarı finalistliğe yükselmiştir.

Türkiye, İngiltere, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’da otel açılışları ve dört farklı iyileştirme projesinde üstlendiği üst düzey yöneticilik görevlerinden dolayı sektörde geniş bir tecrübeye sahip olan Harun Dursun, akıcı İngilizce ve Almanca dilbilgisine de sahip.

Mandarin Oriental, 2018 sezonuna yeniliklerle giriyor