Turizmci milletvekili aday adaylarının çoğu liste dışı kaldı

TÜRSAB’ın Yetkileri Bakanlığa Geçiyor
TÜRSAB’ın Yetkileri Bakanlığa Geçiyor

Last Updated on 23 Mayıs 2018 by Yaşar Çelik

24 Haziran seçimleri için çeşitli partilerden milletvekili aday adayı olan Buket Aytan, Nesrin Göçhan, Muharrem Güldemir, Erkan Kaplan, Diyar İçkale Gültekin ve Mustafa Doğan Şahiner gibi turizmciler, partilerince aday gösterilmedi.

24 Haziran seçimleri için siyasi partilerin milletvekili aday listeleri belli olurken çeşitli partilerden milletvekili aday adayı olan turizmcilerin çoğu listeye alınmadı.

Opera Turizm’de uzun bir süredir Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan ve İYİ Parti’den Ankara Milletvekili Aday Adayı olan Buket Aytan, partisince aday gösterilmedi.

BUKET AYTAN PARTİSİNCE ADAY GÖSTERİLMEDİ

Opera Turizm’de uzun bir süredir Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan ve 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler için İYİ Parti’den Ankara Milletvekili Aday Adayı olan Buket Aytan, partisince aday gösterilmedi. TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Yönetim Kurulunda ve TÜRSAB Gastronomi Turizmi Komitesinde de yer alan Buket Aytan, turizm alanında geliştirdiği projelerle öne çıkan bir isimdi.

CHP’den Adana Milletvekili Aday Adayı olan Neks-Tur Turizm Seyahat Acentası’nın sahibi Nesrin Göçhan partisince aday gösterilmedi.

Neks-Tur Turizm Seyahat Acentası’nın sahibi olan ve 24 Haziran seçimlerde CHP’den Adana Milletvekili Aday Adayı olan deneyimli turizmci Nesrin Göçhan da partisince milletvekili adayı gösterilmedi. Geçmişte TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜRSAB Disiplin Kurulu Üyeliği ve TÜRSAB Başkan Danışmanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Nesrin Göçhan, 2011 genel seçimlerinde de CHP’den Adana Milletvekili Aday Adayı olmuş ve yine liste dışı kalmıştı. 2015 genel seçimlerinde de CHP’den Adana Milletvekili Aday Adayı olan Göçhan, 8.sıradan aday gösterildiği için seçilememişti.

AK Parti’den İstanbul Milletvekili Adayı olan Uzman Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güldemir de liste dışı kaldı.
GÜLDEMİR, KAPLAN, GÜLTEKİN VE VE ŞAHİNER DE ADAY GÖSTERİLMEDİ

AK Parti’den İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Uzman Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güldemir, AK Parti’den Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Narkissos Turizm Genel Müdürü Erkan Kaplan, AK Parti’den Anatalya Milletvekili Aday Adayı olan Spice Hotel Yönetim Kurulu üyesi Diyar İçkale Gültekin, AK Parti’den Niğde Milletvekili Aday Adayı olan Kadesh Travel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğan Şahiner de milletvekili adayı gösterilmediler.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş memleketi Ordu yerine bu sefer İstanbul 3. bölge 1. sıradan aday gösterildi.
NUMAN KURTULMUŞ İSTANBUL 3. BÖLGEDEN ADAY

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş memleketi Ordu yerine bu sefer İstanbul’dan aday gösterildi. Numan Kurtulmuş, AK Parti’nin İstanbul 3. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı eski Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay’da ikinci sırada milletvekili adayı oldu.

YAYMAN HATAY 2. SIRADAN ADAY

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan Hüseyin Yayman ise Hatay’da ikinci sırada milletvekili adayı oldu.

Çetin Osman Budak, CHP’nin Antalya 2. sıra milletvekili adayı oldu.

ÇETİN OSMAN BUDAK DA YENİDEN ADAY

CHP’de Turizmden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da listede kendine yer buldu. Budak, CHP’nin Antalya 2. sıra milletvekili adayı oldu.

Turizmci Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Malatya 1. sıradan milletvekili adayı oldu.

MHP ADAY LİSTESİNDE 5 TURİZMCİ VAR

MHP’nin aday listesinde toplam 5 turizmci isim yer alırken, bunlardan sadece bir tanesinin birinci sırada aday olduğu görülüyor. MHP’nin aday listesindeki turizmciler, aday oldukları iller ve adaylık sıraları şöyle:

İlknur Fidan Kepez: Antalya 6. sıra
Füsun Kayan Ardamar: İstanbul 2. bölge 7. sıra
Taşkın Işık: İzmi 2. bölge 10. sıra
Mehmet Özmen: Kayseri 5. sıra
Mehmet Celal Fendoğlu: Malatya 1. sıra

Deneyimli turizmci üçüncü kez milletvekili aday adayı oldu!

Milletvekili aday adayı olan turizmcilere bir yeni isim daha!