Milletvekili aday adayı olan turizmcilere bir yeni isim daha!

Turizmci Buket Aytan milletvekilliği için yeniden adaylığını açıkladı
Opera Turizm Yönetim Kurulu Başkanı H. Buket Aytan Dağıstani, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu

Last Updated on 12 Mayıs 2018 by Yaşar Çelik

Opera Turizm’de uzun bir süredir Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Buket Aytan, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler için İYİ Parti’den Ankara milletvekili Aday Adayı oldu.

TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Yönetim Kurulunda ve TÜRSAB Gastronomi Turizmi Komitesinde de yer alan Buket Aytan, turizm alanında geliştirdiği projelerle öne çıkan bir isim.

1997 yılında Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümünden mezun olan Buket Aytan, iş hayatına TBMM’de Milli Saraylar Dairesinde başladı burada çalıştığı süre içerisinde Milli Sarayların tanıtımına ait projeler üstlendi.

2001 yılında Aytanlar Şirketler Grubu’nun bir kuruluşu olan Opera Turizm’e geçerek şu anki görevini icra eden Aytan, bu yıl 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlerde İYİ Parti’den Ankara milletvekili Aday Adayı olduğunu duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl yapılan 3. Turizm Şurası Gastronomi Turizmi komisyonunda yer alan Aytan, aynı zamanda Ankara’nın önde gelen STK’larında üyeliği bulunuyor.

İleri derecede İngilizce ve Almanca bilen Aytan, bu yıl Erciyes’de TÜRSAB ve Hürriyet Gazetesi işbirliğinde düzenlenen ERCİYES CUP kayak yarışmasında birincilik elde etti.

Siyaset ve sanat ile iç içe olmanın yanı sıra Artistik Buz Pateni (figure skating) dalında lisanslı sporcu olup, Türkiye’de birçok teşvik şampiyonalarına da katıldı.

Deneyimli turizmci üçüncü kez milletvekili aday adayı oldu!