Rus turistlerin Türkiye ilgisi artıyor

Last Updated on 30 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi VTsİOM’un anketine göre yurt dışında tatil yapan Rus turist oranları azalırken Türkiye’ye olan ilginin arttığı görüldü.

İç turizm oranlarında patlamaya yaşayan Rusya’da yaz tatilini yurt dışında geçirmeyi planlayan kişilerin oranı geçen yıl göre yüzde 6’dan yüzde 4’e geriledi.

Turkrus.com’da yer alan habere göre anket sonuçlarını değerlendiren VTsİOM Genel Müdürü Valeri Fyodorov, “Türkiye ve Mısır’a olan ilgi kaybolmadı. Tam tersi bu destinasyonlara talep artıyor. Rusların Türkiye’ye olan ilgisinin eskiye döndüğü görülüyor. Mısır için de bu süreç devam ediyor. Bu sene yaklaşık 4,5 milyon Rusyalı turist yurt dışında tatil yapmaya hazırlanıyor” dedi.

Geçtiğimiz Mart ayında yerli turist sayısını yüzde 85 arttıran Rusya’da 81 milyonluk toplam turist sayısının 56,5 milyonu ülke içinde seyahat eden yerli turistlerden oluştu. Rus turistlerin kendi ülkelerinde en çok ilgi gösterdiği destinasyonlar ise Moskova, Krasnodar Krayı, St. Petersburg ve Kırım olarak gerçekleşmişti.

Rusya iç turizmde rekora koşuyor