‘Yıldırım’ cezasına UBER’den açıklama

Last Updated on 30 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı doğrultusunda düzenlenen Karayolları Taşıma Yönetmeliği hakkında açıklama yapan UBER, “Uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız” dedi.

Düzenlemeyle birlikte taşıtını çeşitli korsan internet uygulamalarına kullandıran D2 belgesi sahipleri, aldıkları belgeyi 2 yıl boyunca kullanamayacak.

Kendilerini de kapsayan düzenleme hakkında açıklamada bulunan UBER, “Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız” ifadelerini kullandı.

UBER araçlarına ve şoförlerine yönelik şişeli, bıçaklı saldırıların arkasındaki yatan sebebin plaka sahiplerinin yüksek ücretlerle plaka kiralamaları olduğu iddiaları da gündeme bomba gibi düşmüş, hem UBER hem de taksi şoförlerinden çeşitli açıklamalar gelmişti. Tüm bunların üstüne internet üzerinden taşımacılık hizmeti veren UBER ile taksiciler arasında yaşanan saldırılar sonrası hükümet yaptığı düzenlemelerle taksici esnafının lehine kararlar almayı tercih etti. UBER hizmetinden memnun olan vatandaşlardan ise tepkiler gecikmedi. Kimileri mizah yoluyla UBER ve taksi hizmetlerini karşılaştırırken kimileri de hükümeti ve taksicilerin saldırgan tavırlarını eleştirdi. Olaya ilişkin en önemli soru ise  “Ben parasını verip UBER’e biniyorsam size ne?” oldu.

UBER kullanan vatandaşlardan ise tepkiler Twitter üzerinden geliyor. #UberKonusundaFikrim hashtagi ile paylaşımda bulunan bazı kullanıcıların tweetleri şöyle:

Korsan taşımacılıkta yeni ceza UBER’i de kapsıyor