“Helal turizmde büyüme için yeni yatırımların gelmesi şart!”

Last Updated on 6 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Vizyon Turizm, Türkiye’nin helal turizmden aldığı payı artırmak için yeni stratejilerle sektörde ilerlemenin mümkün olacağını vurguluyor.

Türkiye’nin helal turizm sektöründe aldığı paya ilişkin açıklamalar yapan Uluslararası Helal Turizm Derneği kurucularından Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, Türkiye’nin dünya pazarından aldığı payı artırması için belirli bir stratejide çalışması gerektiğinin altını çizerek sektöre yeni yatırımcı otel ve tesislerin girmesinin büyüme için şart olduğunu belirtti.

Düzenlediği umre ve hac turlarının yanı sıra yurt dışı gezi turlarıyla da muhafazakar turizmin öncülerinden biri olan Vizyon Turizm, yenilenen dünya ile birlikte insanların isteklerinin değişmesi doğrultusunda helal turizme ilgi yükselişinin önemli olduğunu vurguluyor.

Vizyon Turizm- Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci

“HELAL TURİZME YÖNELİK KAPSAMLI STRATEJİLER GELİŞTİRİLMELİ”

Türkiye’nin helal turizm pazarından aldığı payı daha yükseğe çıkarmak için çalıştıklarının belirten Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, konuklarına verdikleri kusursuz hizmet ile bunu başaracaklarını belirterek konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizin helal turizm pazarından daha çok pay almasının önünde hiçbir engel yok. Ciddi bir büyüme göstermek için hem bu tarz otel ve tesislerin sayısını arttırmalı hem de yeni pazarlara girmeliyiz. Şuan hali hazırda tesisler zaten tam kapasite çalıştıklarından yeni pazarlara girme gereği çok fazla duyulmuyor. Türkiye’de özellikle güneyde bu alanda yeni otel ve tesisler açıldıktan sonra Avrupa, Rusya, Körfez ülkeleriyle Afrika’daki Müslüman seyahat pazarına yönelik kapsamlı stratejiler geliştirmeli. Ancak böyle büyümemizi hızlandırabiliriz.”