Amadeus’un en yeni sürümüne seviye 3 sertifikası

Last Updated on 11 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Amadeus’un bu yıl Mart ayında piyasaya sürülen en yeni sürümü 18.1, seviye 3 sertifikasını yeniledi. Altéa NDC standardının endüstrileşmesine yönelik bir dönüm noktası niteliği taşıyan 18.1, istikrarlı bir sektörel veri havuzu ve metodolojisi sağlamayı amaçlıyor.

Sürüm 18.1 ve yeni veri modeli, havayolu şirketleri ile ister kaynaklar, ister seyahat firmaları ya da şirketleri olsun üçüncü taraflar arasındaki NDC mesajlarının artık daha net bir yapıya sahip!

Sürüm 18.1’in farkı, IATA’nın (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) Amadeus ve diğer sektör ortakları ile üzerinde çalışmakta olduğu yeni havacılık endüstri veri modeli temelinde üretilmiş olması. Bu yeni veri modeli, yeni ve mevcut standartların kullanımı ve yapılarının tanımlanmasına yardımcı olmak için istikrarlı bir sektörel veri havuzu ve metodolojisi sağlamayı amaçlıyor. Böylece, NDC gibi, yeni standartların yayılması ve endüstrileşmesi desteklenecek.

IATA ve diğer sektör ortakları ile el ele vererek standardın en yeni sürümünün test edilmesi ve geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Amadeus NDC-X Programı Başkan Yardımcısı Gianni Pisanello, “Bu iş birliğinin, endüstrileştirme ve uyarlama açısından yardımcı olacağını düşünüyoruz. Sürüm 18.1 ve yeni veri modeli, havayolu şirketleri ile ister kaynaklar, ister seyahat firmaları ya da şirketleri olsun üçüncü taraflar arasındaki NDC mesajlarının artık daha net bir yapıya sahip olduğu anlamına geliyor. Basit bir ifadeyle, bu durum, sektörün tüm oyuncuları NDC dilini aynı şekilde konuşabildiği ve yorumlayabildiği zaman dönüm noktasına bir adım daha yaklaştığımız anlamına geliyor. Bu da bütün sektör için başlıca avantajlardan biri. IATA ile devam eden ortaklığımız ve NDC’nin sektör için çalışmasını sağlamaya yönelik taahhüdümüzün kanıtı olarak, 18.1 sürümünde sertifika alan ilk şirket olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

IATA Yeni Dağıtım Yeterliliği Direktörü Yanik Hoyles ise şöyle diyor:

“NDC standardımız ve sertifikasyon sürecimiz giderek güçleniyor ve NDC’nin havayolu perakende satışlarında yeni bir çığır açılmasına nasıl yardımcı olduğunu görmekten heyecan duyuyoruz. Amadeus, NDC çalışma gruplarımızın her zaman aktif bir üyesi olmuştur ve bu sertifikasyon, iş birliği yaklaşımımızın kanıtıdır.”

IT tedarikçisi olarak verilen bu sertifika Amadeus’un geçmişte, 2016 ve 2017 yıllarında aldığı IT tedarikçisi olarak seviye 3 sertifikası ile kaynak olarak seviye 1 sertifikasının bir devamı. Amadeus, bu yılın ilerleyen günlerinde, kaynak olarak seviye 3 sertifikası almayı da planlıyor.