Hintli turistlerin Türkiye algısını değiştiren misafirperverlik!

Last Updated on 12 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

TravelShop Turkey tarafından İstanbul’da ağırlanan Hintli kafile, ikinci günlerine yoğun bir programla başladı. Misafirperverlik durumunu değerlendiren Hintli turistler, Türkiye’ye gelmeden önce karşılaştıkları uyarıların asılsız olduğunu ve yarım günde tüm olumsuz yargılarının değiştiğini kaydetti.

Her sene başka ülkelere gidip güzel karşılamalar yaşadıklarını belirten Hintli turistler, başka ülkelerde bu kadar sıcak karşılanmadıklarını ve Türkiye için kendilerine ‘Orası Müslüman bir ülke. Çok fazla kısıtlama olur. Dikkatli olun’ uyarılarının yarattığı algının kırıldığını söylediler.

“İLK DEFA BİZİ BİR ARADA TUTAN BİR MİSAFİRPERVERLİKLE KARŞILAŞTIK”

İlk defa bu kadar cana yakın bir misafir ağırlamasıyla karşılaştıklarını ifade eden Hintli kafile, “Bizimle kaynaşarak, yanımızda durarak bizi bir arada tutan bir misafirperverlikle karşılaştık. Normalde başka ülkelere gittiğimizde herkes bir tarafa dağılıyor. Ancak sizler bizi bir arada tuttunuz. Bunun için çok sevinçliyiz” yorumunda bulundu.

YARIM GÜNDE OLUMSUZ YARGILARI DEĞİŞTİ

İstanbul’a gelen 3 bin 500 Hintli turist, ikinci günlerine Sultanahmet ve Adalar turuyla başladı. Sultanahmet turunda bir araya geldiğimiz grubun sözcüsü; Türkiye için ‘Orası Müslüman bir ülke. Çok fazla kısıtlama olur. Dikkatli olun’ gibi çok uyarı aldıklarını ancak yarım günde bile tüm algılarının fazlasıyla değiştiğini şu sözlerle aktardı:

“Türkiye çok özgür bir ülke. Burası çok dostane ve çok misafirperver bir yer. Bize buraya gelmeden önce yapılan ‘Orası Müslüman bir ülke. Çok fazla kısıtlama olur. Dikkatli olun’ uyarılarının asılsız olduğunu gördük. Sadece yarım günde bile bu algımız yıkıldı. Herkesin ilgisinden son derece memnunuz.”

Hintli turistler gelmeye başladı