Sağlık turizminde başı termaller çekecek

Termal Turizmde Hedef

Last Updated on 12 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Son yedi yılda beş kat büyüyen sağlık turizmini domine edecek araçların başında görülen termallerin tanıtımı noktasında yurt dışında ciddi çalışmalar yapılıyor.

Türkiye’nin termal turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürüten TESTUD, yarattığı istihdam ve döviz geliri ile Türk ekonomisinde son 10 yılda çok büyük paya sahip sektörlerden biri haline gelen sağlık turizminde termallerin önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık; Türkiye’nin deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra son yıllarda sağlık turizmiyle de adından sıkça söz ettirdiğini ve bu alanda büyük hedeflerinin olduğunu ayı zamanda termal turizmin de bu hedef için en doğru başlık olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

TESTUD Başkanı Yavuz Yılık

TERMAL TURİZM ÇOK ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİP

“Ülkemiz her yıl sağlık turizmi kapsamında dünyanın her noktasından gelen hastalara şifa oluyor. Orta Doğu ülkeleri vatandaşları en çok saç ekimi, plastik ve estetik cerrahi için gelirken; Ruslar daha çok kanser tedavisi ve termal turizm için geliyor. Artık sağlık turizmi yarattığı istihdam ve döviz geliri ile Türk ekonomisinde son 10 yılda çok büyük paya sahip sektörlerden biri haline geldi. Öyle ki tedavi amaçlı ülkemize gelenler, tatil için gelen turistlere göre ortalama 4 kat daha fazla döviz bırakıyor. Türkiye’nin elde ettiği bu getiri ile sağlık turizminde 2023 hedefi 2 milyon hasta ve 20 milyar dolar gelir olarak belirlendi. Bu hedef doğrultusunda atılacak adımlar ve hamleler ile bin 500 adet doğal kaplıca su kaynağıyla termal turizm çok önemli bir paya sahip olabilir.

“TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TERMAL TEDAVİ MERKEZLERİNDEN BİRİ YAPACAĞIZ”

Ülkemizde termal turizmin sağlık turizmi içerisinde önemi çok büyük. Her yıl binlerce turist dinlenmek ve yenilenmek için termal tesislerimizde konaklıyor. Ayrıca termalde, sağlık hizmetimizle tercih edilen bir ülke olmak ülkemizin uluslararası prestiji açısından da oldukça önemli. Bu noktada biz TESTUD olarak, termal turizmdeki desteğimizle Türkiye’yi dünyanın en önemli termal tedavi merkezlerinden biri haline getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”