TÜRSAB: Bakan Ersoy, tanıtımda yeni bir vizyon ortaya koyacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya

Last Updated on 12 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sektörün içinden gelen bir isim olmasından dolayı turizmde yeni bir yükseliş hamlesinin gerçekleşeceğine inanan TÜRSAB, yeni bakanın Türkiye’nin dünya turizminde ön plana çıkaracak tanıtım ve pazarlama stratejileri geliştireceğinden umutlu.

Turizm sektörü için yeni bir sürecin başladığını kaydeden ve Mehmet Ersoy’un bakanlık görevini devralırken yaptığı açıklamalarını değerlendiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Mehmet Ersoy; küresel turizmdeki gelişmeleri yakından takip eden, uluslararası rekabeti bilen, dijitalleşmenin ve teknolojik gelişmelerin sektörü dönüştürdüğü bir süreçte, tüm bu gelişmelere hakim bir isim. Bu çerçevede Ersoy’un önümüzdeki dönemde ülkemizin dünya turizminde ön plana çıkmasını sağlayacak tanıtım ve pazarlama alanında önemli bir vizyon ortaya koyacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Mehmet Ersoy’un getirilmesini memnuniyetle karşılayan turizm profesyonelleri, tebrik ve kutlama mesajlarının ardından şimdi de yeni Turizm Bakanıyla ilgili beklentilerini dile getiriyor.

İşte TÜRSAB’ın konuyla ilgili resmi internet sayfası üzerinden bugün yapmış olduğu “Yeni Sistem ve Sektörden Gelen Bakanımızla Turizmde Daha da Hızlanacağız” başlıklı duyurusu:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Sayın Mehmet Ersoy’un getirilmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın turizm sektörüne verdiği önemin de açık bir göstergesi oldu.

Yeni kabine ile birlikte Türkiye’yi her alanda büyütecek bir vizyon çizilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüzel kişiliğinin korunması ve Bakanlığın başına turizm sektörünün içinden gelen hem seyahat acentacılığı hem otelcilik alanında önemli yatırımları bulunan, turizm sektörünün her kademesindeki sorunlara vâkıf bir ismin atanması, gelecek adına turizm sektörünün umut ve beklentilerini artırmıştır.

Türkiye, şüphesiz ki bir turizm ülkesidir. 1980’li yıllarda başlayan ülkemizin turizmdeki yükseliş süreci, 2002 yılı sonrasında hız kazandı ve Türkiye, dünya turizminde söz sahibi bir ülke konumuna geldi. Bu vesileyle; ortaya koydukları çabalarla Türkiye’nin bir turizm ülkesine dönüşmesinde emeği geçen tüm eski turizm bakanlarımıza da bir kez daha şükranlarımızı sunmak istiyoruz.

Artık yeni bir sürecin başında bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçmesi ile birlikte turizmde yeni bir yükseliş hamlesinin eşiğine gelmiş durumdayız. Bu yöndeki inancımızı güçlendiren husus ise; Kültür ve Turizm Bakanlığı’na turizm sektörünün içinden gelen pratikliği, ticaretteki başarısı, duruşu, sektörle yakın ilişki içinde oluşu ve değişime olan inancı ile Mehmet Ersoy’un getirilmesidir.

Sayın Mehmet Ersoy; küresel turizmdeki gelişmeleri yakından takip eden, uluslararası rekabeti bilen, “Endüstri 4.0”, “Yapay Zeka” gibi kavramların öne çıktığı, dijitalleşmenin ve teknolojik gelişmelerin sektörü dönüştürdüğü bir süreçte, tüm bu gelişmelere hakim bir isim. Bu çerçevede Sayın Mehmet Ersoy’un önümüzdeki dönemde ülkemizin dünya turizminde ön plana çıkmasını sağlayacak şekilde, özellikle tanıtım ve pazarlama alanında önemli bir vizyon ortaya koyacağına olan inancımız tamdır.

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’un görevi devralırken yaptığı açıklamalar da geleceğe umutla bakmamız için bizlere ayrı bir güç vermiştir. İnanıyoruz ki; yeni dönemde teşvik sisteminin güncellenmesi, çözüm odaklı, bürokratik engellerden arındırılmış, esnek yönetim modeliyle ivedi biçimde sektörün yaşayabileceği sorunları çözecek bir anlayış devreye girmiş olacak. Sektörde turizm örgütlerinin yanı sıra turizm çalışanlarından halka kadar hepimizin oluşturacağı ortak dil ve ortak ses ile daha iyi bir hizmet vereceğimiz kanaatindeyim.

Sayın Mehmet Ersoy’un sadece turizm alanında değil aynı zamanda Bakanlığın bir diğer sorumluluk alanı olan kültür alanında da önemli çalışmalara imza atacağına, ülkemizin kültürel gelişimine katkı sağlayacak proje ve çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyoruz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olarak önümüzdeki dönemde; Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’a her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm kabineyi tebrik ediyor, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’a da başarılar diliyoruz. Ülkemiz ve turizm sektörü için hayırlı uğurlu olsun.

Firuz B. Bağlıkaya
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı”