Asya YTK’nın en güçlü adayı Selim Okur, “yarım kalan projeler için geliyorum”

Darni Turizm sahibi Selim Okur

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

TÜRSAB Asya YTK seçimleri için başkan adaylığını açıklayan Darni Turizm sahibi Selim Okur; oy kullanacak olan acentelerin, Asya BYK Başkanı olduğu dönemde yaptıkları projeler ile kendinden sonra gelenlerin yaptıklarını düşünerek oy kullanmalarını önerdi.

Uzun bir aradan sonra yarınki Bostancı By Otel’de yapılacak olan Asya YTK seçimleri için başkan adaylığını açıklayan Selim Okur, İstanbul Asya BYK Başkanlığı yaptığı 21’inci dönemde yarım kalan projelerini devam ettirecek.

Başkanlık görevini üstlendiği dönemde ekibiyle birlikte iyi işler yaptıklarını kaydeden Selim Okur, hemen hemen her ay bir-iki toplantı, her üç ayda bir Anadolu’nun değişik yerlerinde geziler organize ettiklerini belirterek şunları aktardı:

“BİZDEN SONRA GELEN ARKADAŞLARIMIZ RUTİN İŞLERİNİ YAPTILAR”

“Bunların yanı sıra ciddi bir şekilde yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimiz oldu. Ayrıca yeni birtakım projelerimizin alt yapısını hazırlamıştık. Özellikle Turizm Haftası’nda gerçekleştirdiğimiz ‘Turizm Bahar Şenliği’ projemizi Üsküdar’da üst üste iki kez gerçekleştirdik. Acentelerden hiçbir masraf çıkmadı. Bu projemizi Bağdat Caddesi’nde de yapmayı planlamıştık. Fakat bizden sonra göreve gelen arkadaşlarımız sadece rutin işlerini yaptılar. Ne yazık ki bu projelere bizden sonra devam edilmedi.

YARIM KALAN PROJELERE DEVAM

İstanbul Anadolu Yakası iç turizmin merkezi olduğu bir yer. İç turizmin yüzde 60’ını buradaki acenteler yapıyor. Doğal olarak burada ciddi oranda seyahat eden insan sayısı var. Biz insanlara dokunmak için projeler geliştireceğiz. Hali hazırda yarım kalmış bu projelerimize ek olarak Üsküdar Meydan’da, Maltepe Sahil’de, Bağdat Caddesi’nde turizm panayırları düzenleyeceğiz. Çünkü bu tip şeylerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Rehberlik ve kaçak acente gibi büyük çaplı sorunlar için Genel Merkeze bu işleri sıkı takip etmeleri yönünde baskı organı olarak çalışacağız.

2,5 YILDA 30’UN ÜZERİNDE ORGANİZASYON

Eski adıyla BYK, şimdiki adıyla YTK olan bu yapı her ne kadar yetkileri kısıtlı gibi gözükse de yapılacak gerçekten çok şey var. Biz bunu 2,5 yılda kanıtlamıştık. Yaklaşık 30’un üzerinde organizasyon yapmıştık. Bu bağlamda meslektaşlarım yeniden aday olmamı istedi. Bende görevden kaçmadım. Mesleğime saygımdan dolayı yeniden aday oldum.

OY KULLANACAK ACENTELERE ÖNERİM

Yarın gerçekleşecek olan seçimlerimizde diğer bir aday olan Sedat Başalan da benim ilk görev yaptığım dönemde yönetim kurulumuzda olan bir arkadaşımızdı. Birlikte yarışacağız. Hayırlısı neyse o olmasını diliyorum.

Ben 2004 ile 2006 arası arası görev yaptım. Acentelerimiz o dönemde yapılan projeleri ve çalışmaları düşünsünler. Bizden sonra gelen arkadaşlarımızın neler yaptıklarını da düşünerek kararlarını ona göre versinler.”