Güneydoğu’nun incisi Halfeti, şehir turizmi ile birleşecek

Last Updated on 30 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Şanlıurfa’nın önemli ilçelerinden biri olan ‘Sakin şehir’ Halfeti, Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne kavuşmasıyla günde 10 binden fazla yerli yabancı turist ağırlıyor.

Güneydoğu’nun Bodrum’u olarak anılan Halfeti’de turizm alanında yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tarihi ve doğası ile Güneydoğunun incisi olan Halfetiyi şehir turizmi ile birleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hürriyet’te yer alan habere göre hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Halfeti, 2013 yılında Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından ‘Sakin şehir’ unvanı aldı.

Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin saklı cenneti olarak tanımlanan Halfeti’de tekne turlarıyla büyük bölümü sular altında kalan ilçeyi gezen turistler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale’yi de görme fırsatı buluyor.

ŞANLIURFA TURİZMDE ŞAHA KALKIYOR

Tarihi ve doğası ile Güneydoğunun incisi olan Halfetiyi şehir turizmi ile birleştirmeyi hedeflediklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Halfeti’de son 30 yılda yapılan yerel yatırımlara eşdeğer bir yatırım sadece son 3 yılda yapılmıştır. Şanlıurfaya gelen misafirlerin muhakkak suretle saklı cennet Halfeti’den güzel ayrılması için ilçemizde turizme yönelik çalışmalar yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Şanlıurfa, yerel yönetim anlamında şaha kalkmış durumda” dedi.