Sabiha Gökçen, şehir havalimanı olmak için gün sayıyor

Last Updated on 30 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte şehir havalimanı kimliğine bürünecek olan Sabiha Gökçen Havalimanı, 26 milyon euroluk yatırımla kapasitesini 41 milyon yolcuya çıkarmaya hazırlanıyor.

Yarın (31 Temmuz) yeni terminal binasını açacak olan Sabiha Gökçen, mevcut terminal kapasitesindeki yıllık 33 milyon yolcu sayısını 41 milyona çıkarırken 550 kişilik çalışan kadrosuna 100 kişi daha istihdam edecek.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre yaklaşık 26 milyon euroya mal olan İç Hatlar Terminali ek binasının 25 bin metrekare olduğunu vurgulayan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral, “26 milyon euroluk yatırımla kapasitemiz 41 milyon yolcuya çıkacak. İSG’de 550 kişi çalışıyor. Yeni bina ile birlikte 100 kişiyi daha istihdam edeceğiz” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral.

SAHİL KESİMİNDE YAŞAYANLARIN TERCİHİ OLACAK

Türkiye’deki sivil havacılık dinamiklerini değil, dünya sivil havacılığını ciddi anlamda etkileyecek bir yatırım olan Yeni Havalimanının ise kendilerine büyük bir ivme katacağını söyleyen Ersel Göral, “Yeni Havalimanı’nın açılışı ile birlikte Avrupa yakasının sahil kesimleriyle Boğaz hattında yaşayan vatandaşlarımız Sabiha Gökçen’i tercih edecek” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK HIZLI TREN İLE ÇEVRE İLLERE ULAŞACAĞIZ

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sabiha Gökçen bağlantısının açılmasıyla birlikte özellikle Avrupa kıtasından havalimanına ulaşımın kolaylaştığını vurgulayan Göral, 2019’da Kadıköy-Kartal metrosunun, Pendik hattından Sabiha Gökçen’e bağlanacağını belirterek “Vatandaşlar Sabiha Gökçen’den 40 dakikada Kadıköy’e, 50 dakikada ise Taksim’e ulaşabilecek. Yüksek hızlı trenin de hizmete girmesiyle çevre illerle ulaşılabilirliğimiz artacak” açıklamasında bulundu.

3. Havalimanı en çok Sabiha Gökçen’e yarayacak

Türkiye’de ilk kez bir coworking alanı havalimanında açıldı!