Turizm cenneti Gökçeada’da hayvan katliamı sürüyor

Turizm cenneti Gökçeada'da yaklaşık iki yıl önce yine korkunç bir hayvan katliamı vakası yaşanmıştı.

Last Updated on 24 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

Çanakkale’nin Ege Denizi’nin kuzeyindeki turizm cenneti ilçesi Gökçeada, dün akşam yine bir hayvan zehirleme vakasıyla sarsıldı! Ada sakinlerinden hayvan sever Nurgül Mermerci, iki kedi ve bir karganın zehirlenerek öldürüldüğü olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. İşte Turizm cenneti Gökçeada’da hayvan katliamı sürüyor başlıklı haberimiz. 

Turizmde yükselen çizgisiyle dikkat çeken Gökçeada’da hayvan katliamlarının bir türlü önü alınamıyor. Yaklaşık iki yıl kadar önce Gökçeada’da yaşayan vatandaşlar sabah uyandıklarında sokaklarda, caddelerde kedi ve köpek ölüleri ile karşılaşmış, zehirlendikleri öne sürülen hayvanların ölüleri sokaklardan toplanmıştı. Adada sokak hayvanlarının çoğaldığı için zehirleme yöntemine gidildiği ancak kim ya da kimlerin hayvanların canına kıydığının bilinmediği söylenirken Gökçeada halkı, hayvanları zehirleyenlerin bir an önce bulunması için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Bu acı olaydan sonra bu tür vakaların azaldığı adada 15 gün önce de bir köpeğin vurularak öldürüldüğü ileri sürülmüştü.

Turizm cenneti Gökçeada'da hayvan katliamı sürüyor
Gökçeada, Yıldızkoyu. Turizm cenneti Gökçeada’da hayvan katliamı sürüyor

BÖLGEDEKİ GÜVENLİK KAMERALARI TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Gökçeada’da iki yıl aradan sonra dün akşam yine korkunç bir zehirleme vakası yaşandı. Bu kez iki kedi ve bir karga zehirlenerek öldürüldü. Olayın yaşandığı parkta zehirlenen bir köpeğe ise veteriner müdahale etti. Zehirlenen köpeğin kusmuğundan yiyen bir yavru köpek de zehirlendi. Söz konusu yavru köpek de tedavi altına alındı. Ada sakinlerinden hayvan sever Nurgül Mermerci’nin suç duyurusunda bulunduğu olayla ilgili Jandarma ekipleri de inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameraları titizlikle inceleniyor.

“NE TURİZM NE KOLTUK KAYGISI BİR CANDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL!”

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan hayvan sever Nurgül Mermerci, Gökçeada’da bu tarz olayların sıklıkla yaşandığını ancak turizm açısından olumsuz bir imaj oluşmaması kaygısıyla bu olayların örtbas edildiğini söyledi.

Yerel yöneticilerin de seçim ve oy kaygısıyla bu tür olumsuz olayların gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Mermerci, “Ne turizm ne de koltuk kaygısı bir candan daha önemli değildir. Gökçeada’da hayvan katliamları sıklıkla yaşanıyor. Özellikle kışın serbest hayvancılık yüzünden burada sokakta köpek yaşatmıyorlar. Yetkililer bu gerçeği kabul edip bir an önce harekete geçmeli” şeklinde konuştu.

CAYDIRICI CEZA YERİNE 289 TL PARA CEZASI

Olayla ilgili telefonla ulaştığımız Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilçede dün akşam yaşanan hayvan zehirlenmesi vakasıyla ilgili kendilerine her hangi bir bilgi ulaşmadığını belirterek, “Bizde bu tür olaylar pek olmaz. Münferit bir olay olmuşsa resim vs. gerekli delilleri bize ulaştırsınlar ki gereğini yapalım. Belediye olarak bu tarz olaylarda ancak 289 TL idari para cezası kesebiliyor ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra olayı adli makamlara taşıyoruz. Ancak yasalarımızda da bu tür vakalara karşı caydırıcı ölçüde ağır cezalar maalesef yok. Yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde bu tür haberlerin kasıtlı olarak gündeme getiriliyor. Biz belediye olarak kısıtlı imkanlara rağmen adada bir hayvan barınağı kurduk ve bugüne kadar 200’ün üzerinde hayvanı kısırlaştırdık” diye konuştu.