Turizm ürünü sağlayıcıları için özel bir platform: M-Acenta

M-Acenta, bir tur operatörü veya bir acenta değil, bir turizm işletmeciliği platformudur.

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Otel ve tur rezervasyonları, vize, seyahat sigortası, rent-a-car, uçak ve otobüs bileti gibi turizm ürünü sağlayıcıları ile seyahat acentaları arasında ilişki kuran turizm işletmeciliği platformu olan M-Acenta; ürün sağlayıcılara, hizmetlerini tüm Türkiye’de faaliyet gösteren satış acentalarına ulaştırma, taleplerine yönelik gelişmeleri izleyebilme ve satın alabilme olanağı sunuyor.

Tüm bunları tek bir nokta üzerinden yapan m-acenta.com, sektörün turizm ürün sağlayıcıları ile seyahat acentaları arasındaki teknolojik iletişim ve hukuki bağın kurulmasında da aracılık görevi görüyor.

Özel bir program yüklemesi veya fazladan bilgisayar yatırımı gerektirmeyen M-Acenta Platformu hakkında konuştuğumuz Dominant Yazılım ve Destek A.Ş.’nin Genel Müdürü Aydın Demir ve Yazılım Yöneticisi Sevil Demir bize şu bilgileri veriyor:

Yazılım Yöneticisi Sevil Demir ve Dominant Yazılım ve Destek A.Ş. Genel Müdürü Aydın Demir.

TURİZM ÜRÜNLERİNE KOLAY ULAŞIM

“M-Acenta, bir tur operatörü veya bir acenta değil, bir turizm işletmeciliği platformu. Platformun işleyiş sistemi ise turizm ürünü sağlayıcıları ve/veya satıcılarının birebir görüşme zorunluluğunu ortadan kaldırarak ilişkilerin organize edilmesine ve bu sayede ürünlerin müşteri ile buluşturulmasına dayanıyor.

 ACENTALARA İKİ ÖNEMLİ HİZMET

M-Acenta’yı diğerlerinden ayıran fark tek yetkililik gibi bir özelliğe sahip olmaması. Yani teminat istemiyoruz. Tek sözleşme ile acentanın birçok ürünü satabilmesini sağlıyoruz. Aracılık desteğini biz veriyoruz. Öte yandan diğerlerinde olmayan başka bir özelliğimiz ise M-Acenta Metre ile MOOS diye adlandırdığımız oluşumlarla acentalara daha farklı hizmet sunmaya çalışıyoruz. Örneğin M-Acenta Metre ile acentalara bir tablo yapıyoruz. Bu tabloya girildiğinde acenta kendi durumunu görüntüleyebiliyor. Yani ‘Ben ne kadar satmışım?,  Ne kadar komisyonun zamanı gelmiş veya ne zaman gelecek?, Ne kadar fatura kesmişim, daha ne kadar kesmem lazım veya nasıl keseceğim?’ gibi soruların cevaplarını bulabilecekleri bir tablomuz var. Bir de oyunun kuralını sisteme gömdüğümüz MOOS özelliğimiz var. Bunun açılımı da M-acenta Otomatik Ödeme Sistemi. Bununla birlikte günü geldiğinde satış acentalarının komisyonları otomatik banka hesaplarına havale ediliyor. Böylece komisyon takibi için zaman ve emek harcanmıyor.

YÜKSEK TALEP ORANI

Kazancımızı acenteler üzerinden değil sağlayıcılar üzerinden sağlıyoruz. Telefon ve mail yoluyla müşterilerimize ulaşıyoruz ancak daha çok onlardan talep geliyor. Şu anda sistemimizde 700 acenta bulunuyor. Bunların yanı sıra otel toptancılarıyla da çalışıyoruz. Onları sistem içerisinde kendimize entegre edip acentaya sunuyoruz. Böylelikle acenta oradan da otel seçebiliyor. Sistem içerisinde tatilbudur.com, Sueno otelleri, Kaya otelleri gibi markalarda bulunuyor.

Sektöre hizmet eden bir yazılım olan M-Acenta’ya seyahat acentaları nasıl başvurabilir?

  • İnternet üzerinden üyelik talep edebilirler ya da bizi arayabilirler.
  • Bize başvuran acentalara sistemi anlattıktan sonra birkaç evrak istiyoruz: (Resmi Gazete, TÜRSAB Numarası, Turizm Bakanlığındaki Tescil Belgesi, Vergi Levhası)
  • İstediğimiz bu belgeleri getiren acentaların sistemdeki kullanımları açılarak hizmet vermesi sağlanıyor.
  • Eğer isterlerse ücretsiz uzaktan eğitim de verebiliyoruz.

Platform, M-Acenta kullanıcısı satıcı acentalar olan M-ACENTA’lar için;

• Türkiye’nin dört bir yanındaki operatörlerin ürünlerine tek bir noktadan erişme,
• Dominant ile yapılacak tek bir sözleşme ile tüm ürün sağlayıcıların ürün ve hizmetlerini satabilme,
• Otel, organize turlar, vize, uçak ve otobüs bileti, seyahat sigortası gibi birçok ürünün farklı sağlayıcılarına ulaşma,
• Tek açılımda tüm ürünlerin takibi ve satışını izleyebilme ve kapalı devre sohbet ekranlarından teknik destek alma olanağı sunuyor.

Sistemin M-ACENTA’lar için en büyük avantajlarından biri, gerçekleştirdikleri tüm ürün satışlarının komisyon gelirlerini tek tek ürün sağlayıcılar ile bağlantıya geçmeden, bir seferde ve konsolide edilmiş olarak platform üzerinden izleyebilmeleri ve gelirlerinin tümünü bir seferde Dominant’tan alıyor olmaları.”

HER İKİ TARAF İÇİN DE ÜCRETSİZ!

Üyelerini ‘Ürün Sağlayıcılar’ ve ‘M-ACENTA’lar’ olmak üzere iki kategoride ele alan M-Acenta Platformu, turizm sektörü ürün/hizmet sağlayıcıları olan Ürün Sağlayıcılar için ürünlerinin her bir alıcıya ayrı ayrı tanıtılması zorunluluğunu ortadan kaldırarak, ürün tanıtım masraflarını büyük ölçüde azaltıyor. Türkiye çapında dağıtım ağına sahip olması nedeni ile kullanımı kolay ve eşit koşullarda rekabetin gerçekleşeceği bir buluşma noktası olan M-Acenta, her iki kullanıcı taraf için de ücretsiz bir platform!

M-otel.com’da otel aramak artık çok daha kolay!