Kempinski’nin Singapur’daki ilk oteli

The Capitol Kempinski Otel Singapur

Last Updated on 24 Eylül 2018 by Yaşar Çelik

Grubun Singapur’daki ilk oteli, Capitol Kempinski ünlü mimarlar tarafından yıllar süren titiz bir restorasyondan geçirilip önde gelen iç mimarlar tarafından yepyeni modern dokunuşlarla çağdaşlaştırıldıktan sonra 1 Ekim 2018’de lüks bir otel olarak tüm görkemiyle açılıyor. Singapur’un kalbindeki Civic ve Cultural bölgesinde yer alan ve halen daha büyük bir keyifle anılan bir zamanların Capitol Binası ve Stamford Evi olan otel tam bir mimari cevher.

The Capitol Kempinski Singapur Oteli’nin Genel Müdürü Christian Gurtner, açılışa ilişkin sözlerini şöyle iletti; “Bu ikonik kent simgesinde, Kempinski markasının Singapur’daki ilk oteli olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Konuklarımız Avrupa’nın üstün lüks anlayışıyla harmanlanan otelimizde; ince düşünülmüş tasarımlar, gurme odaklı yeme ve içme sunumları, kusursuz ve kişiye özel hizmet kalitesi ile beklentilerinin ötesinde beş yıldızlı bir deneyim yaşayacaklar.”

Ayrıcalıklı Bir Adres
The Capitol Kempinski Otel Singapur, devamlı canlılık kazanan lüks mirasa sahip bir yaşam tarzının uğrak noktası olan Capitol Singapur’un 39 ünitelik özel konutlara ait kuleler, en üst düzey perakende alışveriş merkezi ve efsanevi Capitol Tiyatrosu’nun çevrelediği merkezinde yer alıyor.

City Hall MRT istasyonundan korunaklı bir bağlantıyla zahmetsiz ulaşım sağlanabilen, eğlence ve yaşam tarzı seçeneklerinin yanı sıra, yakın mesafede yer alan tarihi simge yapılar ve sanatsal içerikli sergiler sunan konumuyla The Capitol Kempinski Otel Singapur, şehri keşfetmek için mükemmel bir başlangıç noktası.

Viktoryen ve Art Deco etkileriyle Çağdaş Bir Tasarım
Muazzam bir biçimde restore edilmiş The Capitol Kempinski Otel Singapur, çağdaş güzellik ve zarifliği şık bir şekilde yakalarken binanın kolonyal art deco ve Viktoryen estetiğini koruyan bir tasarıma sahip gerçek bir sanat eseridir.

Tasarımın her unsuru, abartısız bir görkem duygusu sağlayıp yapının ihtişamlı geçmişinin altını çizerken aynı zamanda sıcacık bir ev ortamı sunar. Kusursuz çizgiler ve geometrik şekiller Capitol Binası’nın inşa edildiği 20. yüzyılın başlarındaki art deco stilini andıran, yinelenen bir temadır. Traverten kalker sütunlar, gül ağacı vernikli yüzeyiyle parlak piyano ve İtalyan mermeriyle döşenmiş zemin Viktoryen tasarımın zenginlik ve servetinin bir göstergesidir. Yumuşak, sıcak renk tonlarıyla hafif kabartmalı şampanya renkli duvar kağıtlarıyla aynı zamanda binanın orijinal Chengal ahşap döşemeleriyle şık bir şekilde bir araya gelir.

Yüksek pervazlı tavanlar, çarpıcı kemerler ve ihtişamlı pencereler şehirden nefes kesici manzarayı izleme keyfi sunarken gün boyu yer değiştiren doğal ışığın bolluğu alana bir parıltı katar. Her bir odadaki lamba ve pervazların tasarımı incelikli bir şekilde ulusa gösterilen minnetin simgesi olarak Singapur’un maskotu Merlion’un pullarını temsil eden özel bir desene sahiptir.

Kempinski Deneyimi
Konuklar The Capitol Kempinski Otel Singapur’a girer girmez lüks bir yerleşimle karşılaşırlar. Aynı zamanda Kempinski markasının imzası niteliğindeki elçisi, kusursuz kişisel hizmetin ve olağanüstü misafirperverliğin fiziksel hali, Avrupa’nın köklü zarafetinin bir simgesi olan “Lady In Red” tarafından karşılanırlar.

157 oda ve süitin her biri ince detayları ve aydınlık yüksek tavanlı tasarımlarıyla göze çarpar. Sekiz farklı oda kategorisinde de misafirler içinde bağımsız, derin bir küvetle birlikte lüks bir banyo, Sonos ses sistemi, büyük bir çalışma masası alanı ve minibardaki ücretsiz alkolsüz içecekler, ücretsiz WiFi ve çok daha fazlası bulunan geniş yaşam alanlarına sahiptirler. Ayrıca süitlerde kalan misafirlere günlük ücretsiz gurme kahvaltı ve 24 saat boyunca konaklama imkanı sunulur.

Sağlık ve Rahatlama
Modern terapiler ve geleneksel Asya masajlarından oluşan bir füzyonun keyif dolu mükemmeliyete dönüştüğü The Capitol Kempinski Otel Singapur Spa’da misafirlerini bekliyor. Spa terapileri, kelimenin tam anlamıyla keyifli ve konforlu bir rahatlama deneyimi için misafir odalarının içinde de sunulabiliyor.

Fitness severler en gelişmiş TechnoGym ekipmanlarıyla donatılmış spor salonunda egzersiz yapabilir ya da canlandırıcı bir an yaşamak için sessiz bir kaçış noktası olan açık hava tuzlu su havuzunda yalnızca arkalarına yaslanıp rahatlamanın keyfine varabilirler.

Toplantı ve Etkinlikler
The Capitol Kempinski Otel Singapur, birbirinden özel etkinlik salonlarıyla da fark yaratıyor. 12 kişilik misafir kapasiteli “Özel Etkinlik Odası” samimi toplantılar için ideal bir seçenek olurken, bir başka zarif etkinlik alanı olan 220 misafir kapasiteli “Salon” isimli etkinlik alanı ise özellikle büyük gruplar için oldukça ideal. Otelin 4. katında yer alan ikinci “Salon” isimli etkinlik alanı ise göz kamaştıran eğimli tavanları ve elde boyanmış 18 metrelik canlı, dengeli ve kontrast renklerle Gournay, Chinoiserie tasarım duvar kağıdıyla göz kamaştırıyor. Ayrıca 120 misafir kapasiteli ve açık gösteri mutfağına sahip “Pre-function” alanı ise kutlamalar ve kokteyl partileri için en keyifli seçenek oluyor.

Gastronomik Deneyimler
The Capitol Kempinski Otel Singapur’un gurme yemek yelpazesi üstün kaliteli ürünler, yaratıcı teknikler ve zengin içecek menüleriyle fark yaratırken, aynı zamanda markanın 19. yüzyılda şarap tüccarlığına dayanan kökenlerini yansıtır. The Capitol Kempinski Otel Singapur, otel içinde leziz yeme içme servisleri sunarken önümüzdeki aylarda imza restoranı olarak lezzetler, hemen otelin yanı başında bulunan Capitol Piazza’da üç yıldızlı bir Michelin şef tarafından tasarlanacak.