Havayolu şirketleri fırsatçılıktan uzak dursun çağrısı!

Last Updated on 12 Ekim 2018 by Turizm Günlüğü

Gaziantep’te son 1 yılda uçak biletlerinde yaşanan yüzde 192 artış oranını eleştiren MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, THY başta olmak üzere tüm havayolu şirketlerinin fırsatçılıktan uzak durması gerektiğini söyledi.

Ülke ekonomisinin zor günler geçirdiği bu zamanda havayolu şirketlerinin elini taşın altına koymalarını isteyen Muhittin Taşdoğan, “TÜİK verilerine baktığımızda son 1 yılda artan bilet fiyatları kendi üretimini ve kendi gelişimini sağlayarak ayakta duran Gaziantep’e zarar veriyor” dedi.

airlinehaber.com’da yer alan habere göre Gaziantep’in tarihi,kültürel zenginlik ve gastronomi turizmi açısından dünya otoriteleri tarafından tescil edilen bir şehir olduğunu hatırlatan Taşdoğan, konuya ilişkin havayolu şirketlerine şu çağrı da bulundu:

“Gaziantep yerli ve yabancı ziyaretçilerin cazibe odağı durumundadır. Ayrıca Gaziantep Türkiye’mizin ihracatında 6. büyük şehir konumundadır. Kendi üretimini ve kendi gelişimini sağlayarak ayakta duran nadir illerimizdendir. Bu nedenlerden dolayı Gaziantep’e ulaşım önem arz etmektedir.

1 yılda yüzde 192 ile en çok fiyat artışı uçak biletlerinde yaşanmıştır. Gaziantep de, bu artıştan ve uçak sefer sayısının azalmasından nasibini fazlasıyla alan şehirlerimiz arasındadır.

Gaziantep’teki, uçak seferleri ve bilet fiyatları ile Adana ve Kahramanmaraş’taki, aynı seferler arasında fiyat bakımından ve sefer sayısı bakımından adeta uçurum vardır. Ticaret ve Sanayi şehirleri arasında ilk sıralarda bulunan Gaziantep’e Havayolu şirketlerinin, uyguladığı bu ayrımcılığın sebebini anlamakta zorlanmaktayız. Ülke ekonomisinin zor günler geçirdiği bu zamanda THY başta olmak üzere tüm havayolu şirketleri fırsatçılıktan uzak durmalı ve elini taşın altına koymalıdır.”