Travel Turkey İzmir, 6 Aralık’ta 12. kez kapılarını açacak

Last Updated on 30 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

6 – 8 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenecek 12. Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Fuar İzmir’de gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarda geçen yıl 36 ülke ile 54 ilden bin 284 katılımcı yer almıştı. 2016’da ise, 63 ülkeden 38 bin 587 kişinin ziyaret ettiği fuarı, 2017’de ise 44 bin 589 kişi ziyaret etmişti.

Türkiye ile Makedonya dostluk pekiştirecek

2017 yılında 36 ülkeden katılımcının yer aldığı, 63 ülkeden ziyaretçinin geldiği Travel Turkey İzmir Fuarı, her yıl katılımcılarına sunduğu fırsatlar ile büyümeye devam ediyor. Geliştirdiği konseptler ile hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin turizm sektöründeki gereksinimlerine yanıt veren fuar, bu yıl da önemli buluşmalara sahne olacak. Türkiye ile sıcak ilişkileriyle dikkat çeken Balkanlar’ın önemli ülkelerinden Makedonya, Partner Ülke olarak İzmir’de yerini alacak. Türk vatandaşlarının sıkça tercih ettiği yurt dışı duraklarından olan Makedonya, yapacağı etkinliklerle Türk turistlerin tercihi olmaya devam etmeyi hedefleyecek. İki ülke arasındaki sıcak dostluk ortamı İzmir’de pekişecek.

Dokuz bin yıllık kadim şehir Diyarbakır, partner il…

Travel Turkey İzmir Fuarı’nın bu yıl Partner İli ise Diyarbakır olacak. Doğu ve batının birleşeceği buluşmada Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, dokuz bin yıllık tarihini ziyaretçilerle paylaşacak. Tarih turizminin önemli bileşenleri arasında yer alan Diyarbakır kentini simgeleyen yapı ve kültürel varlıkların canlandırması Travel Turkey İzmir ziyaretçilerini karşılayacak.

Hotel Runner, üç gün sürecek “ttitech stage” ile fuarda fark yaratacak

Hizmet sektörünün bilgi teknolojilerindeki payının giderek artmasıyla birlikte sektörün en önemli konularından biri olan seyahat teknolojileri Travel Turkey İzmir Fuarı ile öne çıkacak. Oluşturulacak “ttitech” – Seyahat Teknolojileri Özel Bölümünde, rezervasyon ve havayolu sistem yazılımlarından küresel dağıtım kanalları ile data bankalarına kadar kişilerin ulaşım ve konaklama konusunda her türlü bilet ve hizmet satın alma ya da kiralama ihtiyaçlarını daha hızlı ve ucuz bir şekilde yapmalarını sağlayarak turizmi dijital ortama taşıyan yazılım sistem firmaları ile call center hizmeti veren firmalar yer alacak.

Acente ve otellere sistem alt yapısı sağlayan ulusal ve uluslararası yazılım sistemlerinin tanıtılacağı özel alanda, rezervasyon sistemleri ile turizm sektörünü online platforma dönüştüren yazılımlar da tanıtılacak. Ayrıca, konusunda uzman, yerli ve yabancı tanınmış profesyoneller ve yöneticilerden oluşan konuşmacılar, sektörle buluşarak verimli görüşmeler gerçekleştirecek. Hotel Runner’ın sponsorluğunda ve üç gün sürecek “ttitech stage” organize edilerek seyahat teknolojilerinin tanıtılacağı forumda; 2018 turizm trendleri, en son teknolojik gelişmeler, Turizmde Endüstri 4.0 gibi konular ele alınacak.

Dünya İzmir’de buluşuyor

Başladığı günden bu yana turizm sektörüne desteğini sürdüren Travel Turkey İzmir, ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getirmeye bu yıl da devam edecek. Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle bir klasik haline gelen alım heyeti programı dünyanın çeşitli noktalarından sektör profesyonelini İzmir’de buluşturacak. İki gün sürecek alım heyeti kapsamında fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor.

Turizmcilerin buluşma noktası

Travel Turkey İzmir’de acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, marinalar, yurtiçi ve yurtdışı bakanlıklar, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, uluslararası destinasyonlar, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, aktif turizm ve macera turizmi, kültür turizmi, spor turizmi, eğitim turizmi, bankacılık ve sigorta şirketleri, turizm teknolojileri ile turizm medya kuruluşlarından oluşacak B Holü ilk iki gün sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak. A Holü ise üç gün boyunca hem sektör profesyonellerine, hem de halka açık olup tüm bölgelerden Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyeler, beldelerden oluşacak.

4. Uluslararası Gastronomi Kongresi bu sene çok lezzetli…

Travel Turkey İzmir Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek 4. Uluslararası Gastronomi Kongresi, yine damaklarda hoş bir tat bırakacak. A Holünde dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirerek Türkiye’nin gastronomi potansiyelini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Kongre, birbirinden önemli şefler, leziz yemekler, mükemmel tadımlarıyla hem göze hem de damaklara hitap edecek. Geçtiğimiz yıl misafir kent olarak ağırlanan Torino’nun ardından bu sene misafir kent Lizbon olacak. Ayrıca dünyaca ünlü yemek yarışması Bocuse d’Or temsilcileri İzmir’de ağırlanacak. Hazırlıkları İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle yapılan kongre İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından da destekleniyor.

12. Travel Turkey İzmir, 2019 turizmine katkı sağlayacak