Bakan Ersoy müjdeli haberi verdi: Japonlar yeniden Kapadokya’da

TURiZM'DE JAPON MODELi...

Last Updated on 6 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

2013 yılında Nevşehir’in Göreme ilçesinde Japon turistlere yönelik bıçaklı saldırının ardından Türkiye’yi riskli ülkeler listesine alan Japonya, 2019’da yeniden rotayı Türkiye’ye çevirdi.

Japonya ile yapılan görüşmeler sonrasında Türkiye’nin bu listeden çıkarıldığını ve risk oranının sıfıra düşürüldüğünü müjdeleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ve Kapadokya’da 2019’da yeniden Japon turist patlaması beklediklerini kaydetti.

Gazeteci, Yazar Cengiz Semercioğlu’nun bugün Hürriyet’te yayınlanan ‘Turizm Bakanı’yla iki günlük Kapadokya turu’ başlıklı yazısına göre gazetecilerle birlikte Kapadokya turuna çıkan Bakan Mehmet Ersoy, bölge turizmiyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

2013 yılında Nevşehir Göreme’de 22 yaşındaki Japon turistlerden Mai Kuriharac’ının bıçakla öldürülmesi ve Hoshie Teramatsu’anın da tecavüze uğrayıp yaralanmasının ardından yaşanan terör olayları, Japonya’yı Türkiye’yi riskli ülkeler listesine almasına neden olmuştu.

5 yıl sonra müjdeli haber ise Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan geldi. Bu yıl ilk 9 ayında Uzak Doğulu turistler için önemli bir turizm merkezi olan Kapadokya’ya 14 bin 141 Japon turist geldi. Japonya’nın Türkiye’yi riskli ülkeler arasından çıkardığını söyleyen Ersoy, Japonların yeniden Kapadokya’ya ve Türkiye’ye akın etmesini beklediklerini ifade etti.

Kapadokya için `Özel Alan Başkanlığı’na benzer bir modele büyük destek!

Kapadokya’nın en iyi 10 küçük ve butik oteli