Öger Tours, Türkiye’deki hedeflerini ve iki yeni otelini anlatıyor

Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati,

Last Updated on 22 Kasım 2018 by Yaşar Çelik

Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, 2019 Türkiye uçuş planlarında yüzde 30 büyüme olduğunu söyleyerek,  ülkemizde açacakları iki otelle yeni nesile hitap edeceklerini bildirdi.

Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği’nin (COOP TRR) Almanya’nın Essen kentindeki 3. Yıllık Buluşması’nda görüştüğümüz Öger Tours’un Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, 2019 kontratlarını çoktan bitirdiklerini aktararak, otel ve uçak kapasitelerinde yaptıkları artışlarla 2015’teki rekor rakamlara geri dönüleceğinin sinyallerini aldıklarını belirtti.

Borsaya açık bir şirket oldukları için sayısal veri paylaşamadığını ama bu yıl 2017 yılına göre çift haneli artış kaydettiklerini bildiren Göktaş, “Sezona erken rezervasyonlarla başladık ve güzel bir sezon geçirmeye devam ediyoruz. Yılı hem müşteri sayımızla hem de yüksek ciro oranımızla kapatacağız” dedi.

Kış sezonlarının her zaman yaz sezonu için önemli bir gösterge olduğunun altını çizen Göktaş, Antalya ağırlıklı olmak üzere uzun süre konaklayan müşteri portföylerinin geri dönmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Songül Göktaş Rosati, “Almanya’daki 50 yaş üstü hedef kitlemizi geri kazandık. Kışa da çift haneli artışla girdik. Uzun süreli konaklama yapan müşterilerimiz geri döndü. 2019 ön rezervasyon oranları bizi oldukça umutlandırıyor. Böyle devam edersek bir rekor yılı olan 2015’te elde edilen sayılara ulaşacağımıza inancımız artıyor. Tüm hazırlıklarımız tamam. Sene başındaki yıllık planımıza ilaveten sezon ortasında 45 bin ek koltuk daha koymuştuk. Bu verileri baz alırsak, 2019 Türkiye uçuş programında yüzde 30 büyüme söz konusu” diye konuştu.

Öger Tours, COOP TRR’nin Almanya’nın Essen kentindeki 3. Yıllık Buluşması’nda stant açarak Türk kökenli reise bürolarla bir araya geldi.

Almanya’da Türkiye’yi bilen ve seven belirli bir müşteri kitlesi olduğunu vurgulayan Öger Tours’un Genel Müdürü Göktaş, özellikle aileler ve 50 yaş üstü grupların tercihinin Türkiye olduğunu hatırlattı. Çok önemsedikleri bu kitlenin yanı sıra özellikle genç nesile hitap edecek yeni ürünlere yöneldiklerini anlatan Göktaş, şunları ifade etti: “Yeni konseptlere ihtiyacımız var. Bunu turizm profesyonelleriyle bir araya geldiğimizde hep belirtiyoruz. Türkiye’deki standartımız en üst segmentten orta segmente kadar hizmeti, kalitesi ve otelleriyle dört dörtlük. Ama artık yeni bir çağ başladı. Sosyal medyada çok aktif olan yeni nesile yönelik ürünlere ihtiyacımız var. Otel dışında yerli halkı da destekleyecek yeni otel yatırımlarına ağırlık vermeliyiz.”

İKİ YENİ OTEL

Öger Tours’un çatısı altında hizmet verdiği Thomas Cook’un yeni nesile yönelik otel markası Casa Cook’un Türkiye’de açacağı iki otelden söz eden Göktaş, şöyle devam etti: ”

“İki sene önce Yunanistan’da Thomas Cook’un yeni nesil otel markası Casa Cook bünyesinde böyle bir konsept sunduk. Şimdi de daha genç nesile hitap eden ve her bütçeye uygun yeni konseptimiz Cooks Club’s hayata geçti. Birisi Alanya’nın göbeğinde diğeri de de Marmaris’te olacak iki tane Casa Cook otel açıyoruz. Bunlar 2019 yazının başında hizmet vermeye başlayacak. Sıfırdan bir yatırım değil, zaten var olan otellere markamızı verdik. Ama A’dan Z’ye bütün markanın kriterlerine uygun komple yeni birer otel olacaklar. Türkiye için çok umutluyum; ileriye dönük hedeflerimiz var ve tekliflere açığız. Yeni Casa Cook’lar açmak için uygun fırsatları değerlendirebiliriz.”

Songül Göktaş Rosati’nin verdiği bilgiye göre Cooks Club’s Alanya Beach ve Cooks Club’s Adaköy Marmaris ismiyle hizmet verecek iki yeni otel; henüz seyahat şirketi ile yolculuk yapmayan genç yetişkinleri hedefleyecek. Bohemian Lifestyle ile bütünleşen tasarım, şık ve sade odalar, doğal bir atmosfer, kaliteli yemekler, tüm gün boyunca müzik yapan DJ’ler gibi unsurlar öne çıkacak.