Vatandaşlıkta 100 milyon dolarlık yatırım getirisi

Yabancılara yapılan konut satışı
Yabancılara yapılan konut satışı rekor kırdı

Last Updated on 2 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Vatandaşlık kanununda Eylül ayı sonunda yapılan “gerekli yatırım miktarlarının” düşürülmesi düzenlemesinin ardından 250’nin üzerinde vatandaşlık başvurusu ve 100 milyon dolarlık yatırım geldi.

Düzenlemeyle birlikte Türk vatandaşlığı kazanımında 2 milyon dolarlık sabit sermaye yatırımı şartı 500 bin dolara, taşınmaz alımındaki 1 milyon dolarlık sınır ise 250 bin dolara düşürülmüştü. Bunun üzerine 2019’da söz konusu başvurularda patlama yaşanması bekleniyor.

Türkiye’ye gelen yabancıların önemli bir kısmı yatırımla vatandaşlık hakkından yararlanmak istiyor. Türkiye’de ev alımına en çok Arap ülkeleri, İran ve Türki Cumhuriyetler ilgi gösterirken Avrupa ülkelerinde de Türkiye’ye yoğun bir talep var.

Milliyet’te yer alan habere göre konu hakkında değerlendirmelerde bulunan VIPTurkishPass şirketinin Üs Yöneticisi (CEO) Akın Atalay, “İngilizlerden çok telefon alıyoruz. On binlerce İngiliz, Alman, Rus Alanya’da, Antalya’da yaşıyor. Bu kişiler bu cennet vatana aşık olmuş, burada ev almış, yerleşmişler. Şimdi bunlardan birçoğu Türkiye’deki sosyal imkanları görünce ev alarak hem kendi ülkesinin vatandaşlığını koruyup hem de Türk pasaportu alarak çifte vatandaş olmaya karar veriyor. İçişleri Bakanlığı, evrakların tam olması ve başvurunun uzman bilgisi ile yapılması durumunda 45 gün gibi bir sürede vatandaşlık başvurusuna cevap veriyor. Türk vatandaşlığına geçen yabancılar bürokratik engellere takılmadan ve vergi indirimleri, sigorta prim indirimleri gibi kolaylıklardan, devlet destek ve indirimlerinden, aynen doğumda Türk vatandaşı olanlar gibi eşit haklarla yararlanabiliyor” dedi.