TÜRSAB 2019 aidatlarına ilişkin bir duyuru yayımladı

Last Updated on 10 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

TÜRSAB Yönetimi 2019 yılının aidatlarına ilişkin bir duyuru yayımladı. İşte ayrıntılar…

TÜRSAB Yönetimi 2019 yılında toplanması gereken aidat miktarlarına ilişkin bir duyuru yayımladı.

Duyuruda “Yönetim Kurulumuz tarafından mevzuata uygun olarak 2019 yılı aidatlarının hesaplanıp duyurulmasına kadar 2019 yılı ile ilgili yıllık aidat tahsil edilmeyeceği, daha önceki yıllara ilişkin aidatların tahsiline devam edileceği hususunu bilgilerinize sunarız” ifadelerine yer verildi.

TÜRSAB Yönetimi tarafından yayımlanan “2019 Yılı Aidatları Hakkında Duyuru” başlıklı açıklama şu şekilde:

“1618 sayılı kanunun 35’inci maddesine 28/12/2006 tarihli değişiklikle 5571 sayılı kanunun 11’inci maddesi uyarınca eklenen fıkra gereği; yıllık kayıt ücretinin yüzde 5’i tutarında ödenmesi gereken yıllık aidatların yine aynı düzenleme gereğince takvim yılı başında V.U.K. (Vergi Usul Kanunu) uyarınca yeniden belirlenmesi ve duyurulması Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 15’inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca gerekmektedir.

 2019 yılı yıllık aidatları, mevzuata göre hesaplanıp üyelere duyurulması sonrasında tahakkuk ettirilip tahsili cihetine gidilecektir. Ancak; yapılan yeni yasa çalışmasının hayata geçirilip yasalaşma sürecinin tamamlanması halinde yapılacak hesaplamanın yeni yasaya göre olacağı izahtan varestedir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle; Yönetim Kurulumuz tarafından mevzuata uygun olarak 2019 yılı aidatlarının hesaplanıp duyurulmasına kadar 2019 yılı ile ilgili yıllık aidat tahsil edilmeyeceği, daha önceki yıllara ilişkin aidatların tahsiline devam edileceği hususunu bilgilerinize sunarız.”

Saygılarımla,

Firuz B. BAĞLIKAYA