Xiao Zhang: Herkes hayatında bir kez Türkiye’yi ziyaret etmeli

Last Updated on 2 Şubat 2019 by Yaşar Çelik

2017 yılında “Seni romantik Türkiye’ye götürmek istiyorum sevgilim” adlı parçasıyla, Çinli ziyaretçi rakamlarındaki artışa katkıda bulunan sosyal medya fenomeni Çinli şarkıcı Xiao Zhang, yeni klibinin çekimleri için Erguvan Tourism’in öncülüğünde Türkiye’ye geldi. Genç şarkıcı ile Türkiye ziyareti ve ülkemize ilişkin kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.   

20 yaşındaki Çinli sosyal medya fenomeni şarkıcı Xiao Zhang, Türkiye’nin yeni tanıtım elçisi olma yolunda…

2017 yılında “Seni romantik Türkiye’ye götürmek istiyorum sevgilim” şarkısıyla Türkiye turizmine ve Çin’de Türkiye’nin tanıtımına önemli katkılar sağlayan Xiao Zhang; Erguvan Tourism’in katkılarıyla geldiği ülkemizde iki yeni şarkısının klip çekimlerini Fethiye, Kapadokya ve İstanbul’da gerçekleştirdi.

Çinli şarkıcının yeni klipleri, ülkesinin ekranlarında yakında yer almaya başlayacak.

Bu kapsamda biz de genç şarkıcının, Türkiye izlenimlerine ilişkin görüşlerini aldık. Sizleri, Xiao Zhang ile gerçekleştirdiğimiz kısa söyleşi ile baş başa bırakıyoruz…

Şarkı sözlerinde Türkiye’ye yer vermek nasıl aklına geldi? Bunun ilham kaynağı neydi?

Çin’de, Türk Dondurması oldukça meşhurdur. Türk dondurması, Çin’de çok tüketilir ve günlük hayatımızın bir parçasıdır. Bu nedenle Çinliler Türkiye’ye oldukça aşinadır.

Aynı zamanda benden önce yapılmış, sözlerinde Türkiye’nin geçtiği iki tane daha şarkı vardı.

Bunların yanı sıra birçok Çinlinin deneyimlemek istediği Kapadokya’daki “balon turu” var. Balonda uçmanın ve o ortamda ortaya çıkan görselin vermiş olduğu duygunun, romantik olduğunu düşündüğüm için Türkiye benim gözümde romantizmi çağrıştıran destinasyonlardan bir tanesi… Bu şarkının ortaya çıkmasında rol oynayan en önemli ilham kaynağı da budur.

Bu ziyaretinde Türkiye’de nerelere gittin?

Kapadokya’ya gittim. Kapadokya’da iki gün kaldıktan sonra Ankara’ya oradan da Fethiye’ye geçtim. Daha sonra İstanbul’a geldim ve son olarak Şanlıurfa’da Göbeklitepe’yi ziyaret edeceğim.

Xiao Zhang Türkiye ziyareti kapsamında İstiklal Caddesi’nde halka mini bir konser de verdi

En çok etkilendiğin, hoşuna giden destinasyon hangisi oldu?

Hepsini çok beğendim ama Kapadokya, beni daha çok etkileyen destinasyon oldu. Gittiğimde hafif kar vardı. Dağların üzerindeki o karlar, o görüntü ve o ambiyans… Böyle romantik bir ortamda çekim yapmak da beni çok mutlu etti. Beni en çok etkileyen Kapadokya oldu.

Klip çektiğin yeni şarkın hakkındaki detayları paylaşabilir misin?

Yeni şarkımın klibi için Kapadokya, Fethiye ve İstanbul Ortaköy’de çekimler yaptık. Aslında iki tane yeni şarkım var. Fethiye’de gün batımında klibini çektiğimiz şarkının sözleri “deniz kenarındaki güneşin batışını” ve yine romantizmi çağrıştıracak.

Çin’de Türklere ve Türkiye’ye yönelik bakış açısı nasıl?

Benim birçok arkadaşım Türkiye’yi ziyaret ettiler. Döndükleri zaman söylemiş oldukları yorumlar çok güzel ve memnun kaldıklarını söylediler.

Gelmeden önce, 2016’da yaşanılan güvenlik sorunlarının etkisi ve medyada yer alan bilgilerden dolayı güvenlik konusunda sıkıntılar olup olmayacağını düşünmedim değil. Bu konuda birazcık endişeliydim. Şu anda güvenlik ile ilgili herhangi bir problem yaşamadım; kesinlikle herkese Türkiye’yi ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

Herkes hayatında bir kere mutlaka Türkiye’yi ziyaret etmeli. Türkiye’ye gelmeyenler için hayatlarında önemli bir eksiklik söz konusu olacaktır.

Türkiye’ye bir kez daha gelmeyi düşünüyor musun?

Şu anda gelmiş olduğum sezon, kış sezonu o yüzden yaz sezonunda kesinlikle tekrar gelmek istiyorum.

Xiao Zhang’ın “Seni Romantik Türkiye’ye Götürmek İstiyorum” adlı parçası