Taksiciler tarafından darp edilen UBER sürücüsüne destek

Last Updated on 5 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

Taksi sürücüleri tarafından darp edildiği iddia edilen UBER sürücüsü için meslektaşlarından Atatürk Havalimanı yakınlarında destek eylemi geldi.

İddiaya göre dün akşam saatlerinde Esenyurt’tan yolcu alan UBER sürücüsü Cemal Ulutürk, bir grup taksi sürücüsü tarafından durdurularak sopa ve bıçakla darp edildi. Ardından yola devam eden Ulutürk, takip edildiğini anlayınca Atatürk Havalimanın’da polise sığındı.

Ulutürk ifade verdiği sırada diğer UBER sürücüleri Ulutürk’e destek için havalimanı yakınlarında araçlarını kaldırıma park etmesiyle Havalimanı Caddesi’nde eylem yaptı.

“KENDİNİ BİLMEZ BİRKAÇ TAKSİCİNİN YAPTIĞINI TÜM TAKSİ CAMİASINA MAL ETMEYECEĞİM”

Sözcü’de yer alan habere göre olayla ilgili açıklamalarda bulunan Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso, “Yine bu gece yine bir taksi saldırısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Burada yaklaşık binin üzerinde UBER sürücüsü var. Arkadaşlarına destek olmak için geldiler. Kendini bilmez birkaç taksicinin yaptığı olayı bütün taksi camiasına mal etmeyeceğim. Ancak burada çok ciddi bir sıkıntı var. Devletin emniyet güçlerinin güvenliği sağlamasını hiçe sayan bir grup var. Bize yapılan saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. Biz bir kez daha buraya geldik devletimizin polisine sığındık, biz her zaman polise sığınmaya devam edeceğiz, hiç bir zaman bizi bu olayların içine çekecekler, biz kalitemizi koruyarak İstanbul halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz şiddet uygulayan bir grup taksici esnafını devletimize havale ediyoruz. Bugün bin kişi yarın on bin kişi hakkımızı aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YOLDA POLİS GÖREMEYİNCE…

Darp edildiğini belirten Ulutürk’ün ifadeleri ise şöyle:

“Ben yolcumu aldıktan sonra bir tanesi eliyle durdurdu beni, ‘ne oluyor’ falan dedi, ben yoluma devam ettim ileride yolu daraltmaya başladı, yine durdum. Hayırdır dedim, arkamdakileri görmedim 5 taksi sürücüsü daha vardı arkamda, bir anda aracından indi sopa ile saldırdı. Bir tanesinin elinde bıçak vardı. Sonrasında polisi aradım. Saldırdılar bana, telefonum yere düştü polis ile konuşamadım. Yolda polis göremeyince en güvenli yer havalimanı, dedim havalimanına sığındım” diye konuştu.