Türkiye’de 2019’un ilk Hint düğünü yapıldı

Last Updated on 9 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

Türkiye’de bugüne kadar yapılan en yüksek bütçeli Hint düğünü olarak nitelendirilen düğün; Antalya Belek’te bir otelde Hindistan’da çimento sektöründe faaliyet gösteren Ahluwalia ve Khaitan ailelerinin kızları Medha ve oğulları Nalin’in evlenmesiyle gerçekleşti.

Hint geleneklerine göre yapılan görkemli düğüne; 650 davetli ile 450 civarında yabancı prodüksiyon, dekor ve teknik ekip katılırken dünyaca ünlü R&B yıldızı Akon ve Rahit Khan, Ruskar Prakash ve Atif Aslam gibi Hintli sanatçılar da sahne aldı.

ntv.com.tr’de yer alan habere göre Hint düğünü organizasyonları yapan Inventum Global’in Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, düğün ile ilgili “Düğünü Türkiye’de yapabilmek için bir yıl boyunca çok çalıştık. Düğün öncesi 10 ay boyunca havayolu şirketi, otel, alt tedarikçilerimiz, yüzlerce insan, binlerce yazışma, dakikalarca süren konuşma, sürekli oraya gittik, onlar buraya geldi. Yoğun çalışmalar yapıldı.

Düğün için 100 civarında aşçı, 450 yabancı teknik ve prodüksiyon ekibi geldi. Firmamızdan 250 ağırlama ekibi görev yaptı. Bu düğün Türkiye’de şu ana kadar yapılan en yüksek bütçeli Hint düğünü özelliğini taşıyor” şeklinde önemli bilgiler verdi.

HİNT GELENEKLERİYLE 3 GÜN SÜREN DÜĞÜN

Düğünün bütçesini Hintli aileyle özel gizlilik anlaşması nedeniyle paylaşamadıklarını dile getiren Özpak, ilk gün “hoş geldin partisi” yapıldığını, ikinci gün aile üyelerinin dans ettiği partide sanatçıların sahne aldığını ve son günde de barat töreninin gerçekleştirildiğini belirtti.

Hint düğünleri içinde özel çalışmalar yaptıklarına değinen Özpak, “Hindistan ile karşılıklı vize uyguluyoruz. Vizeleri e-vizeye çevirebilirsek çok daha fazla düğün yaparız” dedi.