Yapı sektörü bu krizi atlatacak!

Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

İnşaat sektöründe yaşanan daralmanın etkilerinin seramik sektörüne yansımasını değerlendiren Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, 2019’un ikinci yarısından sonra sektörde toparlanma sürecine girileceğini öngörüyor.

Seramik sektörünün inşaat sektörüne bağlı bir sektör olduğunu belirten Göksen Yedigüller, seramik sektörünün çıkış noktasını ancak ve ancak mevcut öngörüler ışığında ihracat yapılmasıyla gerçekleşebileceğini kaydediyor.

Türkiye’de inşaat ve seramik sektöründe yaşanan daralmayı değerlendiren Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, firma olarak ihracat oranlarının üretimlerinin yüzde 50’sine tekabül ettiği için bu daralmadan çok fazla etkilenmediklerini söylüyor.

Yedigüller, ihracat faaliyetlerinin aynı şekilde devam ettiğini de ifade ederek konuşmasına şöyle bir örnekle devam ediyor:

AYNI DARALMA İSPANYA’DA DA YAŞANDI

“Türkiye’de inşaat ve seramik sektöründe yaşanan bu daralmanın aynısı yaklaşık 5 yıl önce aynı koşullarda İspanya’da da yaşanmıştı. Daha sonraki aşamalarda hem süreç kendini yeniledi hem de şu anda gayet sağlıklı bir şekilde üretim kapasitelerini arttırdılar.

TÜRKİYE İÇİN TOPARLANMA SÜRECİ YAKIN

Türkiye açısından da bakacak olursak bu durumun çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Kısa bir sürede toparlanacağız gibi geliyor. 2019’un ikinci yarısından sonra toparlanma sürecine girileceğini öngörüyoruz.”

“Digital Tile by Ege Seramik” markası ile dijital baskı teknolojisini Türk seramik sektörüne kazandıran Ege Seramik, bu yıl 5-9 Şubat tarihleri arasında CNR Expo’da düzenlenen UNICERA İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda yeri serileri ile boy gösterdi.

Dünyanın en büyük iki fuarından biri olan ve Türkiye’nin de en büyük ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyan UNICERA İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda yeni serilerine yer verdiklerini dile getiren Göksen Yedigüller, “Seramikte ilk dijital baskı teknolojisini Türkiye’ye getiren firma olma özelliğimiz ile öncüyüz. Şimdi öncüsü olmaktan gurur duyduğumuz yeniliğimiz ise Hi-Tile Technology adını verdiğimiz özel yüzey uygulamalarımız. Bu yeni malzemeler ile katma değeri çok daha yüksek ve benzersiz görselliğe sahip yeni ürün serileri tasarladık. Ege Seramik olarak her daim farklı ve öncü olmayı seviyoruz. Hem yabancı hem de yerli müşterilerimizden oldukça yüksek beğeni aldık ve siparişe dönen kabuller gördük. Bu bizi sevindirdi. Özellikle böyle bir dönemde gerçekten umutlandık” dedi.

FİRMALAR İÇİN ÜÇLÜ FORMÜL ÖNERİSİ

Sektörde bulunan firmalara da önerilerde bulunan Yedigüller, yapılması gereken bir üçlü formülü ise şöyle tanımlıyor:

“Kaliteli üretimin yanında kaliteli ihracat yapan ve maliyetlerine sahip çıkan firmaların hepsi ayakta kalacaklardır. Bununla beraber karlılıklarını da arttıracaklardır. Onun için yapılması gereken gayet basit bir üçlü formül bu!”