Kayseri turist sayısını direkt seferlerle arttıracak!

Last Updated on 13 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

Rusya ve Ukraynalı turistlerin kısa sürede tercih ettiği popüler destinasyonlardan biri haline gelen Kayseri’ye düzenlenen charter seferlerin arttırılması planlanıyor.

Kayseri’de direkt uçuşların arttırılması halinde yılın ikinci çeyreği için umut verici olarak nitelendirilebilecek öngörüler Çin, Kore ve Japon turist sayısındaki artış beklentisini arttırıyor.

Kayseri’ye, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da pazarlarından yoğun talep devam ediyor. Bu pazarlardan sadece kayak turisti değil, Kapadokya’ya giden grupları da almaya başladıklarını kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Burak Aydın, kayak haricinde incentive grupların da gelmeye başladığını belirterek şöyle konuştu:

Radisson Blu Hotel Kayseri’nin Genel Mudürü Burak Aydın

CHARTER SAYISI İKİ KATINA ÇIKACAK

“Bu anlamda toplantı segmentine de destek oluyorlar. Talebin yoğunluğu neticesinde mevsim içerisinde ilave uçak seferleri konuldu. Ayrıca, charter seferlerinin süresi Mart ortasına kadar da uzatıldı. Charter operasyonunu düzenleyen işletmecilerden öğrendiğimize göre, seneye charter sayısının iki katına çıkartılacakmış. Şu anda, Rusya ve Ukrayna pazarlarında Kayseri bilinen bir destinasyon haline geldi ve bu durum çok kısa bir sürede başarılarak bu pazarlar için alışkanlık yaratıldı.”

UZAK DOĞULU TURİSTTE ARTIŞ BEKLİYORUZ

Bu sene ciddi bir turist yoğunluğu yaşandıklarını ifade eden Burak Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sömestr döneminde konaklayan misafirlerimizin geneli yerli misafirlerden oluşmakla birlikte, otelimizde en çok konaklayanlar, Ukrayna ve Rusya olarak gerçekleşti. Sömestr döneminde doluluklar yüzde 85’i geçti. Özetle, kayak sezonun da içinde bulunduğu yılın ilk çeyreğini beklentilerimizin üzerinde tamamlayacağız. Yılın 2. çeyreği içinse Çin, Kore ve Japon gruplardan talepler alıyoruz. Özellikle Çin’den Türkiye’ye gelen direkt uçuşların artması sebebiyle Çinli turiste artış beklemekteyiz. Bu yılın 2. yarısının da başarılı geçeceğini gözlemliyoruz ve genelde Haziran – Eylül aylarına talepler gelmeye devam ediyor. Bu yıl, Bakü’deki workshop, Kiev ve Varşova’daki fuarlar ve Çin’de planlanan workshoplara katılmayı düşünüyoruz. Kayseri’yi dünyanın dört bir yanına tanıtmaya devam ediyoruz. 2020 yılına rezervasyon yaptıran misafirlerimiz bile var.”