Bağımsız aday Çeşme turizmi için projelerini açıkladı!

Çeşme Belediye Başkanlığına Bağımsız Adaylığını açıklayan Esen Fatma Kabadayı

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Çeşme Belediye Başkanlığına Bağımsız Adaylığını açıklayan Esen Fatma Kabadayı, Çeşme Yarımadasında yaşayan herkese dokunmayı hedefleyen ‘Mutlu Çeşme’ anlayışı çerçevesinde bölge turizmi için yapılacak olan projelerini açıkladı.

Ekonomik gelişme ile çevre koruma arasında köprüler kurmaya, biyolojik çeşitlilik, yoksullukla mücadele, doğal kaynaklara zarar vermeyen bir anlayışla, küresel hedefler doğrultusunda çalışmaya hazırlandıklarını dile getiren Kabadayı; Çeşme’nin 12 ay boyunca dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan bir belde olması için, akıllı, planlı, hedef kitlesi belli projeler oluşturduklarını söyledi.

Turizmin altında 60 kalem olduğunu belirten ve Çeşme’nin hem korunmaya hem geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Esen Fatma Kabadayı, Çeşme ve Çeşme turizmine ilişkin seçim vaatlerini ve projelerini şöyle sıraladı:

Esen Fatma Kabadayı, Çeşme turizmi için projelerini açıkladı.

– Çeşme’nin 12 ay boyunca turist ağırlayan bir belde olması için projeler hazır

Çeşme’de esnaf ve işletmecilerimizin ortak derdi; Çeşme’de sezonun kısa oluşu ve nitelikli turizm konusundaki yetersizlikler. Çeşme Yarımadası, mucizevi coğrafyası ile inanılmaz öz kaynaklara sahip. Sahip olduğumuz öz kaynaklarla ve en önemlisi Çeşme’de yaşayan muazzam insan kaynağından en doğru şekilde yararlanarak, Çeşme’de ekonomiyi çeşitlendirmek, turizmi doğru bir temele oturtmak çok kolay olacak göreceksiniz.

– Dünyanın beş köşesine “Çeşme Evleri”

Berlin (Almanya), Londra (İngiltere), Stockholm (İsveç), Atina (Yunanistan) ve Şanghay (Çin Halk Cumhuriyeti).

Çeşme Evleri’nde yapacağımız yüz yüze tanıtımlarda, tam donanımlı ekiplerimiz, Çeşme’nin güzelliklerini tanıtacak ve bu sayede Çeşme’mizin kapılarını dünyaya açmış olacağız. Her Çeşme Evi’miz dış giydirmesinden iç dekorasyonuna kadar standart bir algı oluşturacak şekilde düzenlenecek. İçeride Çeşme yarımadasının maketinden, Çeşme kumuna, Çeşme’den haberlere, rehberine ve tarihi ERYTHRAI Antik kentine kadar, her materyal kurumsal bir yapıda yer alacak. Ayrıca tüm bilgiler, aynı düzende sosyal ağlarda yer alacak.

Çeşme’mizin en güzel ayları Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında doluluk sağlamayı hedefleyen projelerimize, Çeşme’de sezonu ilk etapta en az 7 aya çıkarana kadar devam edeceğiz.

– Çeşme Turizm Anayasası

Çeşme’de işletmelerimiz, esnafımız ile yapacağımız, kapsamlı toplantılar ile, nitelikli hizmet doğrultusunda Çeşme turizm anayasasını oluşturacağız.

Türkiye’miz ve dünyanın dört bir köşesinden gelen misafirlerimizi ağırlarken, dünyanın gelişmiş turizm merkezlerindeki standartlar doğrultusunda hizmet vereceğiz. Çeşme ve Alaçatı’da kuracağımız tam donanımlı turizm büroları, her konuda yardımcı olacak. Ayrıca her ihtiyaca telefon ve internet yoluyla da kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilecek.

İşletmelerimize, eğitim, lojistik, insan kaynağı konusunda kuracağımız birimlerle destek vereceğiz. Çeşme anayasasını uygulayan işletmelerimizi Çeşme turizm yıldızı vererek ödüllendireceğiz, tanıtacağız.

– Çeşme’de, gençlerin hayatını zenginleştirmek için ‘İndirimli Turizm Ayı’ uygulaması

Bu projemizi Nisan ayında başlatıyoruz. İstiyoruz ki, bütün üniversitelerden, sınavlardan sonra hafta sonu veya bir hafta gelsinler. Sadece onlara özel indirimli fiyatlarla kalsınlar. Hem Çeşme’nin tadını çıkarsınlar hem de Çeşme kısa film yarışmasına katılsınlar. Hem sezonun uzamasına, hem de dünyada açılacak Çeşme Evleri’nde, beldemizi tanıtmaya yardımcı olsunlar.

– Her şey Çeşme’nin tanınması için

Bir çok festival düzenleyerek, Çeşme’yi dünya kültürleriyle buluşturacağız. Sinema günleri, tiyatro günleri, yazarlarla söyleşiler, müzik festivali, Türkiye’den ve Dünya’dan davet edeceğimiz sanatçılar ile yıl boyu devam edecek. Ve gelenek haline gelecek.

Ildırı’da tarihi bir evimizi konuk evine dönüştürerek dünyaca tanınmış roman yazarlarını davet edip bir romanını, Çeşme’nin en sakin mahallesi Ildırı’da yazması için ağırlayacağız. Çeşme’nin tanınmasında kullanacağız.

Çeşme belediyemizin bünyesinde açacağımız Tiyatro ve Sinema okulumuzda uzman eğitimciler gözetiminde Sinema ve Tiyatro sevdalılarına, ders vererek, başarılı olanları Belediye’nin kadrolu sanatçısı olmasına olanak sağlayacağız.

– “Çeşme’yi baştan aşağıya temizleyeceğiz”

Tepelerden ovalara, ormanımızdan, yeşile, derelerimizden toprağımızdan kıyılarımıza, koylarımıza, denizlerimize kadar Çeşme’yi baştan aşağıya temizleyeceğiz. Sıfır atık yönetimi için gereken tüm yatırımı, teknolojiyi Çeşmemize kazandıracağız. Yazın artan nüfus ile birlikte aciz kalmayacağımız planlar üzerinde çalışıyoruz.

– Halkın kendi kendini yönettiği bir sistem

Her problem çözerken, her projeyi gerçekleştirirken, Çeşme halkının onayına sunacağız. Bunun için gerekli dijital altyapıyı oluşturarak, Çeşme’de yaşayan her bireyin telefonuna Çeşme’yi birlikte yönetelim butonu ekleyeceğiz. Mutlu Çeşme için, Çeşme’de yaşayan her bireyin yönetime katılma hakkı olacak.

Çeşme turizmine dair hazırlanan projelerin daha detaylı bilgilerine www.esenfatmakabadayi.com adresinden ulaşabilirsiniz.