Rus kadın turistler en çok hangi destinasyonları tercih ediyor?

Last Updated on 9 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

Uçak bileti arama motoru Aviasales, 35 bin Rus kadının katılımıyla bir anket gerçekleştirdi. Anket kapsamında tek başına seyahat eden Rus kadınların hangi destinasyonları tercih ettikleri araştırıldı. İşte o anketin sonuçları…

Rusya vatandaşı kadınların yalnız başlarına tatile çıktıklarında en çok Soçi’yi tercih ettikleri, ikinci sırada ise Türkiye’ye gittikleri açıklandı.

Turkrus.com’un Rossiyskaya Gazetesi’nden aktardığı habere göre, yalnız tatile çıkan Rus kadınlarının üçüncü seçeneği genellikle bir Avrupa ülkesi…

ÖNCELİK RUSYA KENTLERİNE

Aviasales uçak bileti arama motorunun 35 bin Rus kadının katılımıyla yaptığı ankete göre, tek başına tatil deyince önce Rusya kentleri akla geliyor. Özellikle de Soçi. Ardından Simferepol, Moskova, Petersburg. Yetkililer bunda dil bilmeme sorununun ve kendini güvende hissetme ölçütünün rol oynadığı kanısında.

YABANCI ÜLKELER ARASINDA EN POPÜLER TÜRKİYE

Yabancı ülkeler arasında en popüleri Türkiye. Birçok Rus kadın daha önce Antalya’ya tek başlarına gittiklerini dile getirdi. Giden kimsenin seyahatiyle ilgili bir şikayet dile getirmediği bildiriliyor.

Sonraki tercihler arasında Milan, Roma, Venedik (İtalya), Madrid, Barcelona (İspanya), Berlin ve Münih (Almanya) geliyor. Gürcistan, Brezilya, Japonya ve Finlandiya da yalnız başına gidilen popüler turistik destinasyonlar listesine girdi.