Tatile çıkacaklar dikkat: Google’dan yeni uygulama!

Online Turizm Harcamaları 2023

Last Updated on 16 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

Dünyanın en büyük arama motoru Google, otel ve uçak rezervasyonları için yeni bir uygulama başlattığını duyurdu.

Günde 8 milyon aramanın yapıldığı Google’da tatilcilerin imdadına koşacak bu yeni uygulamada Google’ın fiyat veri tabanı, gidilmek istenen destinasyon seçildiğinde ve uçuşlar araştırıldığında ortaya çıkıyor.

Tatilcilerin uygun rezervasyon yapma isteğini büyük ölçüde karşılaması beklenen bu uygulama Google ‘Price Insight’ ile ‘bir uçuş için fazla para ödendiğini, uygun fiyata bir tatil satın alıp alınamayacağını veya bir uçak bileti için ortalama fiyat seçeneklerin neler olduğunu’ yönünde verilerde sunuyor.

Arama devinin yeni uygulaması aynı zamanda otel seçenekleri konusunda, seçilen bir otelde uygun bir kampanyanın olup olmadığı veya benzer özelliklere sahip diğer yakın otellerin fiyatları hakkında da bilgi veriyor.

Tatil için otel seçeneğini belirledikten sonra direkt otel ile tatil şirketi aracılığıyla ya da Google üzerinden rezervasyon yapılabiliyor. Çok fazla seçenek arasında karar verilemiyorsa filtreleme yöntemi ile en iyi kampanya sunan otel bulunabiliyor veya Google’ın yapay zeka algoritmalı uygulaması sayesinde sunulan fiyatlardan daha ucuz fiyata hizmet sunan benzer otelleri gösteriliyor.