Avrupa’da 12 luxury otel açacak… Listede Türkiye de var

Last Updated on 9 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Autograph Collection Hotels, 2019 yılında Avrupa genelinde 12 otel açmayı planlıyor. Listede İstanbul da var. 

Amerika merkezli otel zinciri Marriott International’ın lüks segmentteki alt markası Autograph Collection Hotels, 2019 yılında Avrupa genelinde 12 otel açmayı planlıyor. Açılması planlanan bu 12 otelden biri de İstanbul’da yer alıyor.

9 YIL İÇERİSİNDE 160 OTELE ULAŞTI

2010 yılında, dünya genelinde beş otel ile hizmet sunmaya başlayan Autograph Collection Hotels markası; geçtiğimiz dokuz yıl içerisinde portföyündeki otel sayısını 160’a çıkarmayı başardı.

HEDEF ORTA VADEDE 100 OTEL

Global alanda, orta vade hedefleri doğrultusunda portföyüne 100 otel eklemeyi planlayan Autograph Collection Hotels’in 2019 yılında Avrupa’da açmayı planladığı otellerin listesine, Travel Daily Media yazarlarından Christian Tolentino haberinde yer verdi.

TARİHİ DOKUYA SAHİP OTELLER

Yunan adası Mikonos sahillerinde yer alan otelden, Floransa’nın surlarla çevrili Ortaçağ kenti Lucca’da yer alan 16. yüzyıldan kalan sarayın restore edilmesiyle hizmete girecek otele… Almanya’nın Moselle bölgesinde masalsı kale binasından inşa edilen otelden, 1824 yılında açılan Dublin’in merkezinde yer alan otele… Bu yeni açılacak 12 otel arasında yer alıyor.

Autograph Collection Hotel am Steinplatz

AVRUPA’DA 47 OTEL

Avrupa’nın on yedi ülkesinde, lüks segmentteki 47 oteli ile hizmet veren Autograph Collection Hotels; hizmet verdiği destinasyonlara yenilerini eklemek için çalışmalar yürütüyor. 2019 yılında açılması planlanan 12 otelin 10’u markanın ilk olarak hizmet vereceği destinasyonlar arasında yer alıyor.

AUTOGRAPH COLLECTION’IN İLK KEZ HİZMET SUNACAĞI DESTİNASYONLAR

Bu destinasyonlar: Lieser (Almanya); Atina ve Mikonos (Yunanistan); Lucca (İtalya); Montrö (İsviçre); Paris ve Reims (Fransa) ve Sevilla (İspanya)

Belçika’nın Antwerp kentinde açılması planlanan Sapphire House ise Marriott International otel grubunun kentteki ilk oteli olacak.

İSTANBUL’DAKİ İKİNCİ OTELİ OLACAK

Autograph Collection Hotels markası çatısı altında İstanbul’da mevcut The Sofa Istanbul oteli yer alıyor. İstanbul’da açılması planlanan The Burdock oteli markanın İstanbul’daki ikinci oteli olacak.

2019’DA AUTOGRAPH COLLECTION HOTELS’İN AVRUPA’DA AÇMAYI PLANLADIĞI OTELLER

Yılın ilk çeyreğinde açılması planlanan oteller:

Hotel Banke Paris

Yılın ikinci çeyreğinde açılması planlanan oteller:

The Shelbourne Dublin
Academia of Athens
Schloss Lieser, Almanya
Aegon, Mikonos
Grand Hotel Suisse Majestic, İsviçre
La Caserne Chanzy Hotel & Spa, Fransa

Yılın üçüncü çeyreğinde açılması planlanan oteller:

Querencia De Seville, İspanya
Bernini Rome, İtalya

Yılın dördüncü çeyreğinde açılması planlanan oteller:

Sapphire House, Antwerp
Hotel Universo, Lucca
The Burdock, Istanbul

Sofa Hotel, Marriott’la işbirliği yaptı; hedefte yeni oteller var!