İdris Bilge: Turizm için atılan bu ilk adım Nusaybin için heyecan verici

Last Updated on 25 Mart 2019 by Yaşar Çelik

Kasr-ı Serçehan Otel Genel Müdürü İdris Bilge, 22 – 24 Mart 2019 tarihlerinde Nusaybin Ticaret Borsası öncülüğünde gerçekleşen tanıtım gezisi kapsamında ilçe turizminin gelişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Röportaj: Yaşar Çelik Yayına Hazırlayan: Cem Bişkin

22 – 24 Mart 2019 tarihlerinde Nusaybin Ticaret Borsası öncülüğünde gerçekleşen tanıtım gezisi kapsamında Kasr-ı Serçehan Otel Genel Müdürü İdris Bilge, 2012 yılında açılan Nusaybin’in belgeli tek butik oteli Kasr-ı Serçehan, Nusaybin turizminin gelişmesi için atılan adımları değerlendirdi.

Kasr-ı Serçehan Otel Genel Müdürü İdris Bilge, ilk olarak 2012 yılında hizmete açılan ve Nusaybin’in belgeli tek butik oteli olan Kasr-ı Serçehan hakkında bilgiler verdi.

33 standart, 3 suit odayla hizmet sunan, taş yapıya sahip Kasr-ı Serçehan Otel; konumu itibariyle gezilecek tarihi yapılara ve çarşıya yürüme mesafesinde yer alıyor.

2012 yılında, Kasr-ı Serçehan Otel olarak konaklama alanında hizmet vermeye başladıklarını belirten İdris Bilge; otelin terasında sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği sunduklarını; hamam ve sauna hizmeti de verdiklerini söyledi.

Nusaybin Ticaret Borsası’nın başlattığı turizm seferberliği kapsamında, düzenlenen bu tanıtım gezisinin, kendileri için çok önemli ve son derece heyecan verici olduğunu belirten Bilge; “bu geziyi bir başlangıç olarak ve bir otelci olarak bundan sonraki aşamada atmaları gereken adımlar için faydalı olduğunu ve kendilerini konumlandırma fırsatı sunduğunu” söyledi.

NUSAYBİN: DİNLERİN VE DİLLERİN BİRLEŞTİĞİ İLÇE  

Nusaybin’in tarihi ve önemli folklorik değerlere sahip olduğuna dikkat çeken İdris Bilge; “ilçemizde Hristiyanların kültürel mirasını yansıtan çok sayıda manastır ve kilise bulunmaktadır. Bunun yanı sıra önemli Türk – İslam eserlerine de yoğun olarak rastlanmaktadır. Nusaybin, el sanatları, yeme-içme kültürü gibi öğelerle de öne çıkmaktadır” dedi.

Nusaybin’in dinlerin ve dillerin birleştiği bir ilçe olduğuna dikkat çeken İdris Bilge; son olarak Nusaybin’de gezilip görülecek yerler hakkında açıklamalarda bulundu:

EŞSİZ GÜZELLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPAN BEYAZ SU VADİSİ

“Nusaybin dinlerin buluştuğu bir noktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri Mor Yakup Kilisesi ile Zeynel Abidin Cami’nin yan yana olması… Çarşımız özellikle yerel ürünler ve değerler olarak alışveriş açısından oldukça zengindir. Çağ Çağ Vadisi diğer adıyla Beyaz Su Vadisi eşsiz bir güzelliğe ev sahipliği yapar. Burada yer altında gelen kaynak suyunun içinde kebap ve ızgara yemekleri yerken; ayaklarınızı suya sokabilirsiniz. Nusaybin’de yer alan piknik alanları, bölge halkı ve turistler için doğayla bütünleşme imkanı da sunar.”

Nusaybin Ticaret Borsası’ndan turizm atağı