Mardin turizmi balon ile yükselişe geçiyor

Last Updated on 5 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

Kapadokya ve Pamukkale’nin ardından Mardin de sıcak hava balonu hizmeti sunulan destinasyonlar arasındaki yerini aldı. Mardin’in turizmdeki yeni hedefi; yılda 5 milyon ziyaretçi…

Mardin; yıllık 5 milyon ziyaretçi hedefi için harekete geçti.

5 milyon ziyaretçinin hedeflendiği antik kent Mardin’de, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sıcak hava balon uçuşları başladı.

Mardin Life haber sitesine göre; Cumhuriyet Meydanı’nda test uçuşlarına başlayan sıcak hava balonuna Mardinlilerin yanı sıra turistler de yoğun ilgi gösterdi.

Test uçuşlarına katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, 2018 yılının huzur içerisinde yaşandığını söyledi.

“5 MİLYON TURİST HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Bu yıl için 5 milyon turistin Mardin’i ziyaret etmesini hedeflediklerini ifade eden Yaman; “Bunun altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Valilik olarak kentte balon turizmine izinleri verdik. Bugün startını verdiğimiz uçan balonla da Mardin’i farklı etkinliklerle tanıtmış olacağız. Sloganımız “Yükseliyoruz Mardin”. Bu, bütün rakamlarımızı yükseltecek bir çalışma. Gelen turist kazancı, yatırımı ve istihdamı artıracak. Yıllık 5 milyon turist hedefiyle emin adımlarla yoluna devam eden tarih, kültür ve inanç şehri Mardin, çok daha güzel hizmetleri hak ediyor. İnşallah daha nice güzellikleri bu şehirde hep birlikte yaşayacağız. Mardin’de çok güzel şeyler oluyor; bu güzellikler yeni aktivitelerle devam edecek” diye konuştu.

BÜROKRATLARDAN CANLI YAYIN

İlk uçuş deneyiminde hazır bulunan protokol üyeleri arasında bulunan Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ile Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kendi cep telefonlarından canlı yayın gerçekleştirerek, yaşadıkları heyecanı takipçilerle paylaştılar.

Firma yetkilisi Ömer Kafkas ise hava koşulları el verdikçe balon uçuşlarının yapılacağını ifade etti.

Balon turizminin kent için ciddi bir istihdam ve doluluk sağlayacağını dile getiren Kafkas, “Bizim için çok heyecanlı bir an. Genelde sabah erken saatlerde gerçekleşiyor. Saat sıkıntısı yok. 20 kişi havalanabilir. Hedef 5 milyon. Bunun için önemli bir ivme sağlayacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mardin Life