İki havalimanında son durum: Biri işten çıkarıyor diğeri iş ilanı veriyor!

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

İstanbul Havalimanı’nın ‘büyük taşınma’ sonrası faaliyete girmesiyle Atatürk Havalimanı’nın ticari uçuş operasyonları durduruldu. Birinde hüzün birinde mutluluk yaşanan iki havalimanında personel konusu ise oldukça dikkat çekti.

Yakın zamanda TAV’dan yapılan açıklamayla 4 bin 500 kişinin işten çıkarılacağını duyurmuş bu işçilerin akıbetinin ne olacağını sormuştuk. Atatürk Havalimanı’nda durum böyle iken büyük göç heyecanını yeni yeni üzerinden atan İstanbul Havalimanı ise personel alımına hız verdi.

Başlangıçta 100 bin kişiye, tüm etapları tamamlandığında ise 225 bin kişiye istihdam sağlayacak olan İstanbul Havalimanı’nda bulunan büyük ve küçük ölçekli işletmeler işe alım ilanlarını arttırmaya başladı.

İLK SIRADA MAĞAZA ÇALIŞANLARI VAR

Personel alım ilanlarında özellikle mağaza çalışanları ile ilgili öne çıkan ilanlarda yiyecek içecek hizmetlerinin revaçta olduğu görüldü. Havayolu şirketlerinden de hem uçuş ekibi hem de bazı departmanları için yeni ilanlar yayınlandı.

DİKKAT ÇEKEN İLANLAR THY VE İŞTİRAKLERİNDEN GELDİ

Özellikle İstanbul Havalimanı ile beraber uçak ve uçtuğu noktaları daha da artıracak olan Türk Hava Yolları’nın ve iştirakleri pilot ve kabin görevlisi alımı için start verdi. Ayrıca THY’nin DO & CO ile ortak kuruluşu olan ikram şirketi Turkish DO&CO’nun da personel ilanları dikkat çekti.

REKOR DOLU GÜNLERİNİ SESSİZLİĞE TESLİM ETTİ

Ticari uçuş operasyonlarının durdurulmasının ardından tarihinin en sessiz günlerini yaşayan Atatürk Havalimanı’nda 4 bin 500 personelin işten çıkarılacağı haberi TAV’dan yapılan bir açıklamayla duyuruldu. Saniyede 1 uçak iniş kalkışı ile 4 Eylül 2016’da kırdığı rekor dolu günleri şimdilerde büyük bir sessizliğe teslim eden Atatürk Havalimanı’nın bu bomboş durumu çoğu vatandaş için üzüntüyle karşılandı.

Operasyonları duran Atatürk Havalimanı’nın 4 bin 500 işçisi ne olacak?