Otellere Turuncu Bayrak uygulaması geliyor!

Grand Hotel Lav

Last Updated on 16 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

Otel ve restoran işletmelerindeki gıda israfının önemli ölçüde azaltılması için harekete geçildi. Buna göre 3 yıl içerisinde otellerdeki gıda israfını yüzde 30, 5 yıl içinde ise yüzde 70 azaltılması hedefleniyor.

GIDA İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Platformu Kurucusu Ali Akgün, 2018 yılında tek bir otel üzerinde yapılan uygulamanın dikkat çekmesi üzerine uygulamayı genişlettiklerini bu kapsamda 2019 yılında 250 otel ile ‘Turuncu Bayrak’ uygulaması yapmayı planladıklarını belirtti.

İsrafı önlemek amacıyla bir proje geliştiren Ali Akgün, hazırlanan projenin turizm bölgelerindeki oteller ile başlasa da daha sonrasında okullar ve büyükşehirlerdeki restoranlarda da yaygınlaştırılmasının planlandığını kaydederek şu açıklamalarda bulundu:

“Biz otellerde israfa dikkat çekmek için ’Turuncu Bayrak’ uygulaması geliştirdik. Denizlerdeki Mavi Bayrak gibi ancak Turuncu Bayrak resmi bir bayrak değil ve gönüllülük esasına dayanıyor. Bu kapsamda 2019 yılında 250 otel ile Turuncu Bayrak uygulamasını yapmayı planlıyoruz. Buradaki hedefimiz de 3 yıl içerisinde oteldeki gıda israfını yüzde 30, 5 yıl içinde de gıda israfını yüzde 70 azaltmayı hedefliyoruz. Otellerde israfı önlemek için daha küçük tabak seçeneği sunuluyor. Bilinçlendirici afişler asıp personellere eğitimler veriyoruz. Gıda dostu mahalle çalışmamız var. Apartman sakinlerinden, bölgedeki restoranlara, eğitim kurumlarına kadar her birine görsel uygulamalar vereceğiz. Oradaki lokantalara belli kriterler getiriyoruz. Bir gıda dostu mahalleye girdiğinizde, gıda dostu lokantada israf yapmadığınız zaman ücretsiz çay, kahve gibi ikramlar seçebileceksiniz.”

Otellerde gıda israfına yönelik önemli etkinlik