Otellerde gıda israfına yönelik önemli etkinlik

Last Updated on 12 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

12 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek olan ‘‘Turizm Tesislerinde Gıda İsrafı Önleme ve Bilinçlendirme Paneli’’ sezon öncesinde gıda mühendisleri başta olmak üzere tüm turizm profesyonelleriyle Alanya’da buluşuyor!

Programda gıda güvenliği ve hijyeni, dünyada gıda ihtiyacı, israf ve açlık, gıda israfının önlenmesi, gıdanın değerlendirilmesi ve Turuncu Bayrak (TUBA) Uygulaması konularına yer verilecek.

Günümüzde artan israfa dikkat çekmeyi, israfı azaltmayı ve gıdayı korumayı amaçlayan Turuncu Bayrak (TUBA) Uygulaması, aktaracağı bilgiler ile geniş kitlelere ulaşarak israfsız bir toplum için toplumdaki bilinç oranını arttırmayı hedefliyor.

Gıda Dostu Turuncu Bayrak Uygulaması direktörü Ali Akgün’ün giriş konuşması ile başlayıp akabinde Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’nin katkılarını sunacağı panelde Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nevzat Artık ve Prof. Dr. Tansel Şireli gibi uzman kişilerin sunumları yer alıyor. Ayrıca Çeşme Ilıca Resort gıda mühendisi Özge Kaynak, Sakarya Üniversitesi’nden Kübra Yüzüncüyıl ve TUBA Eğitim Koordinatörü Mesut Akgül bilgilerini aktarmak üzere panelde bulunan diğer isimlerden olacak.

Program tüm gıda dostlarını Alanya Gardenia Hotel’de saat 10:00-13:00 arasında buluşmak üzere bekliyor.

Turizmin gıda israfında ki duyarlı projesi: Turuncu Bayrak!