Turizm sektöründeki küçük işletmeler için 5 dijital ipucu

Last Updated on 17 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

Girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, Turizm Haftası kapsamında turizm sektöründeki işletmeler için dijital ipuçları paylaştı.

Dijitalleşmenin, turizm sektöründeki küçük işletmelerin global rekabet ortamına uyum sağlamaları doğrultusunda önemli bir adım olduğunu belirten GoDaddy, bir online varlığın oluşturulması ve dijital pazarlamaya dair 5 ipucu paylaştı.

Küçük işletmelerin, büyük firmalar seviyesinde pazarlama bütçelerinin bulunmadığına dikkat çeken GoDaddy, uygun maliyetli dijital araçları kullanarak görünürlüklerini ve rekabet avantajını artırabileceklerini belirtti.

GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber, konuyla ilgili olarak, “Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yakın zamanda turizm sektöründe global rekabetin son derece kesin olduğunu belirterek, oyunda kalmak isteyen işletmelerin kendilerini yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğine değindi. GoDaddy olarak, dijitalleşmenin bu doğrultuda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Teknolojideki hızlı gelişmeler ve internet kullanımındaki artışın da katkısıyla online seyahat pazarı yükselişte. Turizm sektöründeki büyük firmalar gibi büyük bütçelere sahip olmayan küçük işletmeler için de GoDaddy’nin sundukları gibi uygun maliyetli ve kullanımı kolay dijital araçlar mevcut. Küçük işletmeler de bir dijital kimlik oluşturup, onu kolayca yöneterek online pazarlamanın sunduğu avantajlardan faydalanabilir, daha fazla müşteriye ulaşarak işletmelerini büyütebilirler.”

GoDaddy’nin turizm sektöründeki küçük işletmeler ile paylaştığı 5 dijital ipucu şöyle:

1. Alan adınızı seçin ve kaydettirin

Online dünyaya giriş yapmanın ilk adımı bir alan adı seçmek ve kaydettirmek. Alan adınızı, internetteki gayrimenkulünüz olarak düşünebilirsiniz. Otelinizin, tesisinizin, işletmenizin adına ve lokasyonuna uygun bir alan adı seçmeniz faydalı olacaktır. Basit ve hatırlaması kolay bir alan adı seçin. Aklınızdaki alan adlarının mevcut olup olmadığını kontrol etmek ve alan adınızı kaydettirmek için GoDaddy’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2. Web sitenizi kurun

İkinci adım, küçük işletmeniz için bir web sitesi kurmak. Web siteniz, online varlığınızın merkezi olacağı için doğru bir seçim yapmak önemli. Kaliteli bir web sitesinin fonksiyonel, göz alıcı, arama motorları ve mobil uyumlu olması gerekiyor. GoDaddy’nin Web Sitesi Mimarı gibi uygun maliyetli, kullanımı kolay araçlar bir saatten kısa sürede profesyonel görünümlü, mobil ve arama motoru uyumlu bir web sitesi kurmanızı sağlıyor. Web sitenizde işletmenizin ve ekibinizin fotoğraflarına, ziyaretçilerinizin hoşuna gidecek aktivite önerileri gibi bilgilere yer verebilirsiniz.

3. E-posta pazarlamanın avantajlarından faydalanın

İşletmenizi online dünyada pazarlamanın pek çok yolu var ve e-posta pazarlama, en iyi performans gösteren dijital pazarlama kanalı olarak öne çıkıyor. E-posta pazarlama üzerinden işletmenizle ilgili haberleri ve en son gelişmeleri paylaşabilir, kampanyalarınızı duyurabilir, işinize dair bilgiler ve ziyaretçilerinize özel bilgi ve ipuçları paylaşabilirsiniz. E-posta pazarlama mesajlarınızda değerli içeriklere yer vermeniz, müşterilerinizin sizi konunun uzmanı olarak görmesine yardımcı olacağı gibi akıllarında kalmanızı da sağlayabilir. GoDaddy’nin E-Posta Pazarlama aracı gibi online araçlar ile e-posta pazarlama kampanyalarınızı teknik bilgiye ihtiyacınız olmadan, kolaylıkla oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

4. Arama motorlarının web sitenizi sevdiğinden emin olun

İnsanlar, bir ürün veya hizmet araştıracakları zaman ilk başvurdukları yer genellikle akıllı telefonları oluyor. Arama motorlarında görünür olabilmeniz için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) konusuna biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Hedef kitlenizin arama yaparken ne gibi kelimeler kullanabileceğini düşünün: “Antalya otel” mi, “İstanbul Türk Hamamı olan oteller” mi? İşinize ve işletmenize en uygun, sıklıkla kullanılan anahtar kelimeleri seçerek web sitenizde metinlerde bunlara yer verin. GoDaddy’nin SEO aracı gibi araçlar uygun kelimeler önererek, optimizasyon yapmanıza yardımcı olduğu gibi web sitenizin Google performansını takip etmenizi de sağlayabilir.

5. Ziyaretçilerinizin yorumlarına kulak verin

Günümüzde, insanlar diğer insanların bir işletme ile ilgili deneyimlerine dair yorumlarına daha çok dikkat ediyor. Turizm sektöründe faaliyet gösterdiğiniz için şimdiden TripAdvisor, Trivago.com, Hotels.com, Tatilsepeti.com ve Google Yerel Rehberler gibi platformlara üye olmuşsunuzdur. Olmadıysanız da, bu platformlarda yer almayı değerlendirmelisiniz çünkü online dünyada görünürlüğünüzü artırmanıza yardımcı olabilirler. İşletmenizle ilgili yorumlara ve sorulara profesyonel bir şekilde yanıt verin. Bunlara ek olarak, farklı platformlardaki profillerinizin ve sosyal medya hesaplarınızın bağlantılarına web sitenizde de yer vermeniz, işletmeniz hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlere güvenilir bir kaynak sağlayacaktır. Olumlu yorumlara rastladığınızda ise yorumu yazan kişiyle iletişime geçerek, yazılarına web sitenizde yer vermek için izin alabilirsiniz. Ziyaretçi yorumlarına web sitenizde yer vermeniz, yeni ziyaretçilerinizin onların deneyimlerini inceleyerek, işletmeniz hakkında fikir almalarına yardımcı olacaktır.