Google’dan seyahat atağı

Google-Trips-Best-Travel-Companion.

Last Updated on 16 Mayıs 2019 by Yaşar Çelik

Google, yayına aldığı yeni google.com/travel sitesiyle birlikte uçak ve otel arama gibi tüm seyahat hizmetlerini tek bir yerde topluyor.

Geçtiğimiz aylarda seyahat siteleriyle rekabet edebilmek adına yeni özelliklerini duyuran Google, seyahat odağında araçlar geliştirmeye devam ediyor.

Google Travel‘ı yayına alan şirket, kullanıcıların daha önce yaptığı seyahatleri görüntüleyebilmesini ve uçak ve otel aramalarını kolayca yapabilmesini sağlıyor.

TÜM SEYAHAT HİZMETLERİNİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLADI

Bir süredir seyahat özelliklerine odaklanan Google, bu siteyle birlikte tüm seyahat hizmetlerini tek bir yerde toplamış oluyor.

Webrazzi’den Tuğçe İçözü imzalı habere göre; 9 yıl önce şirketin ITA’yı satın almasıyla başlayan bu yolculuk, sitenin yayına alınmasıyla birlikte noktalanmış gibi gözükse de ilerleyen dönemde yeni özelliklerle karşılaşmamız söz konusu olabilir.

GOOGLE TRAVEL İLE NELER YAPABİLECEKSİNİZ?

Siteye giriş yaptığınızda şirketin bir başka ürünü olan Google Trips ile karşılaşıyorsunuz.

Site üzerinden şimdiye kadar yaptığınız seyahatleri gözden geçirebiliyor ve yeni seyahatinizle ilgili rezervasyon seçeneklerini inceleyebiliyorsunuz. Burada yaptığınız aramalar ve eylemler ise Google Aramalar ve Haritalar’a da iletilebiliyor.

Google’ın bu yeni sitesinin tüm diğer Google ürünleriyle eş zamanlı olarak çalışmak için Gmail’deki fatura ve onay maillerine erişebiliyor.

Mobil ve web üzerinden kullanılabilen bu site, doğrudan rezervasyon yapmanızı sağlamıyor. Ancak rezervasyon yapabilmeniz için sizi otelin ya da havayolu şirketinin web sitesine yönlendiriyor.

Tatile çıkacaklar dikkat: Google’dan yeni uygulama!