İzmir – Selanik feribot hattı için önemli gelişme…

İzmir – Selanik feribotu için yeni karar

Last Updated on 2 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

Haziran ayında başlayacak İzmir – Atina feribot seferlerinin ardından İzmir – Selanik arasında da yapımı gündeme gelen feribot seferleri konusunda kritik adım atıldı.

İzmir-Selanik arasında yapılması planlanan gemi seferleri konusunda çok önemli bir adım atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir – Atina feribot seferlerinin başlaması için Türkiye’ye gelen Yunanlı heyet ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

TÜM SEKTÖRLER İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Virahaber.com’da yer alan habere göre; İzmir – Selanik gemi hattı ile dünyanın en güzel iki kentinin birleşeceğini söyleyen Başkan Soyer, “Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanları ile bu hattın tanıtımı, pazarlanması ve güçlenmesi için elinden gelen desteği verecektir” dedi.

İki saat süren zirvede projenin hayata geçmesi için tüm sektörlerin işbirliği yapması kararı alındı.

TOPLANTIDA YER ALAN İSİMLER

Toplantıya Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulu Başkanı Osman Tolga Gencer, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği yöneticileri, Uluslararası Karayolu ve Yük Taşımacıları ve Acenta Sahipleri Derneği Başkanı Ayhan Turhan, projenin danışmanları Michalis Triandafillis, Levante Ferries Denizcilik şirketi yetkilileri yer aldı.

2 GEMİYLE HAFTADA 3 GÜN

2 ülke arasında seferleri başlatmak isteyen Levante Ferries Denizcilik’in Sahibi Armatör Yorgos Theodosis, İzmir-Selanik gemi hattında iki gemiyle haftada üç gün hizmet vermeye hazır olduklarını belirtti.

Toplantıda İzmir – Selanik arasında gemi seferleri yapmayı planlayan Levante Ferries Denizcilik’in gemileri de tanıtıldı. Gemilerden biri 160, diğeri 190 metre uzunluğunda. Birinin 400 yolcu, 60 tır kapasitesi, diğerinin ise 1350 yolcu ile 120 tır kapasitesi bulunuyor.

Atina – İzmir feribot seferlerinin ilk detayları belli oldu