Emrah Üçsel, Hampton by Hilton Samsun’u anlatıyor

Hampton by Hilton Samsun Genel Müdürü Emrah Üçsel / turizmgunlugu.com

Last Updated on 24 Mayıs 2019 by Yaşar Çelik

Geçtiğimiz Mart ayında Hampton by Hilton Samsun ailesine genel müdür olarak katılan Emrah Üçsel ile otelin konaklama sektöründeki konumu, otel bünyesinde sunulan hizmetler ve kent turizmde yaşanan son gelişmelere ilişkin keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte detaylar…

Emrah Üçsel, iki ay gibi kısa bir süre önce Hampton by Hilton Samsun otelinin yönetimine geçti. Turizm Günlüğü ekibi olarak Emrah Üçsel ile otel bünyesinde yürüteceği çalışmalar, hedefleri, Samsun’daki konaklama sektörü ve Samsun’daki turizm potansiyeline yönelik ilk izlenimlerini aldık. İşte Emrah Üçsel ile gerçekleştirdiğimiz o söyleşi…

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

1971 yılı İstanbul doğumluyum. Kalamış Koleji, Marmara Üniversitesi Otel Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunuyum. İş hayatına 1994 yılında Hyatt Recency Istanbul, otelinde finans bölümünde başladım. Sırasıyla Hyatt, Marriott, Starwood ve Shangri-La otel zincirlerinde çeşitli üst düzey görevler üstlendim. Son olarak Mart 2019 tarihinde Hampton by Hilton Samsun Ailesine genel müdür olarak katıldım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

OTELCİLİK SEKTÖRÜNDE SAMSUN’UN İLK ULUSLARARASI MARKASI

Otelinizi tanıyabilir miyiz?

Samsun ilinde otelcilik sektöründe ilk uluslararası marka olma özelliği olan otelimiz, uluslararası hizmet standartlarının şehirde tanıtılmasına öncülük etmiştir. Şehir merkezine ve havaalanına eşit uzaklıktaki mesafesi ile farklı ziyaret amaçlarına sahip tüm misafirlere hitap etmektedir. 138 modern odası ve 4 toplantı salonu ile misafirlerimize hizmet etmekteyiz. Bana göre Otelimizin en büyük özelliği misafir odaklı olması.

SAMSUN’DAKİ KONAKLAMA SEKTÖRÜNE İLİŞKİN DETAYLAR

Samsun’daki konaklama sektörüne yönelik genel bir değerlendirme alabilir miyiz? 

Şehirde bizim de dâhil olduğumuz üç uluslararası otel markası mevcut. Bununla beraber yerel işletilen oteller de var. Hampton by Hilton oteli olarak farklılığımız gösterdiğimiz hizmet kalitesi. Bu da bize doluluk ve devamlı bizde konaklayan misafir portföyü sunuyor. Açıldığımız Mart 2014 tarihinden bu yana şehirde devamlı olarak bizi tercih eden misafirlerimiz mevcut.

“EVRENSEL DÜŞÜNÜP; SAMSUN’U KALİTELİ BİR ŞEKİLDE TANITACAĞIZ”

Günümüzde Samsun turizmi hak ettiği konumda mı? Geliştirmek için neler yapılmalı?

Bana göre Samsun turizmi hak ettiği yerde değil. Muhteşem bir şehir; iki aydır burada olmama rağmen bir İstanbullu olarak hemen benimsedim. Şehirde her şey mevcut; deniz, ormanların sonsuz yeşilliği, Türkiye’de zor bulabileceğiniz kaliteli eğlence mekânları, alışveriş merkezleri, muhteşem lezzetli yerel lokantalar ve muhteşem misafirperver insanları.

Bütün bunları düşündüğümde Türkiye’de Samsun turizmi hak ettiği yerde değil, yeteri kadar tanıtılmamış.

Yapmamız gereken Samsun’u tanıtmak bunu yaparken de evrensel düşünüp, kaliteli tanıtmak. Demek istediğim işinin ehli, kendini kanıtlamış, yerel markaları Türkiye ve Dünya’ya tanıtımında başarılı olmuş firmalarla çalışmak. Bu önemli işi sadece yerel yönetimlerin ilgili birimleriyle kısıtlamamak gerektiğini düşünüyorum.

Otelinizin müşteri profilini nasıl? Ağırlıklı olarak kimler tercih ediyor?

Hampton by Hilton Samsun otelinde misafir profilimiz çok geniş. Örnek olarak gösterdiğimiz hizmet kalitesi sebebiyle Türkiye’nin en önemli hava yolları şirketleri bizi tercih ediyor. Türk ve yabancı firma yetkilileri de otelimizin ağırlıklı misafirlerinden. Ayrıca Samsun’a tatil ve gezi için gelen misafirlerimizi de ağırlıyoruz. Türkiye’nin önemli spor takımları, sanatçılar ve politikacılar da otelimizi tercih ediyorlar.

“YÜZDE 100 DOLULUK ORANIYLA YÖNETİYORUZ”

Oteliniz için 2019 yılı nasıl geçiyor? Doluluk oranlarınız ne seviyede?

Hampton by Hilton Samsun olarak 2019 yılından beklentimiz büyük. Yılın ilk 5 ayında gerçekleşen doluluk oranı ve gelirimiz 2019 hedef ve bütçemizle uyumlu. Hafta içi belirli günlerde otelimizi yüzde 100 doluluk oranıyla yönetiyoruz.

“MİSAFİRLERİMİZİN YÜZDE 15-20’Sİ YABANCILARDAN OLUŞUYOR”

İç pazar haricinde diğer pazarlardan da konuklarınız oluyor mu? Oluyorsa hangi pazarlardan ve ne seviyede?

Tabii yabancı misafirlerimiz de mevcut… Katar, İran, Gürcistan ve Rusya’dan da misafirlerimiz var ve ağırlamaktan çok mutluyuz. Yabancı misafir oranımız yüzde 15-20 arasında dönemlere göre değişkenlik gösteriyor.

“GÜLER YÜZ, KALİTELİ VE MİSAFİR ODAKLI HİZMET”

Otelinizde konuklarınıza sunduğunuz farklı hizmetler neler?

Güler yüz, kaliteli ve misafir odaklı hizmet, Hampton by Hilton Samsun Otelini şehirdeki diğer otellerden farklı kılan özelliklerin başında geliyor.

Farkımızı gösteren çok küçük bir örnek: Önemli bir toplantı için Nisan ayında otelimize gelmiş bir misafirimizin ayakkabı topuğu kopmuş, misafirimiz nasıl toplantıya gireceğini düşünüyordu, tamir ettirmek için zamanı da yoktu toplantısına hazırlanması gerekiyordu. Saat geç ve ayakkabı tamircileri kapalı olmasına rağmen arkadaşlarım tamirci bulup ayakkabıyı dışarıda tamir ettirip toplantıdan önce misafirimize yetiştirdiler. Misafirimiz çok mutlu oldu. Aslında bu tür bir hizmetimiz yok ancak kanunlar, Hilton kuralları ve otelimizdeki imkânları elverdiği sürece misafirlerimizi memnun etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. İşte Hampton by Hilton Samsun otelin farkı bu.