Amazon, Hindistan’da uçak bileti satışına başladı

Last Updated on 29 Mayıs 2019 by Yaşar Çelik

Kitap ve elektronik ürünlerin satışında ismini duyuran Amerika merkezli e-ticaret sitesi Amazon yeni bir adım atarak Hindistan iç hat uçak biletlerinin satışını yapacağını duyurdu. Bu adımla seyahat endüstrisindeki faaliyetini başlatmış olan Amazon’un bundan sonraki atılımları merak konusu.

Jeff Bezos tarafından 5 Temmuz 1994’te Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle şehrinde kurulan e-ticaret ve bulut bilişim şirketi olan Amazon bugünlerde seyahat endüstrisine dönüşün yollarını arıyor. Bu amaçla Hindistan iç hat uçuşlarının biletlerinin satışına başladığını duyurdu. Amerikan merkezli şirket ortaklıklar kurarak seyahat endüstrisinde kendini var etme çabası içinde.

AMAZON’UN OTELCİLİKTEN SONRA TURİZM ALANINDAKİ İKİNCİ DENEMESİ

Hudson Crossing ortaklarından Max Rayner, bu uygulamanın Amazon iş modeline çok uygun olduğu açıklamasını yaptı. skift.com internet sitesinin haberinden öğrendiğimize göre Rayner Amazon’un envanter türleri arasında sadakati ve kolay ödeme olanakları ile her şey için bir meta arama motoru olduğuna dikkat çekti.

Dennis Schaal’ın haberinde yer alan bilgiye göre, Skift haber sitesi 2014 yılında, Amazon’un dünya çapında otelcilik işine gireceğini duyurmuştu. Bir yıllık deneyimin ardından işler beklendiği gibi gitmeyince Ekim 2015’te bu alandan çekildi. Şimdi bu turizm alanındaki ikinci deneyimi olacak.

Kitaplardan elektronik aletlere her türlü ürünün satışını gerçekleştiren Amazon Hindistan iç hat uçak biletlerinin satışını üstlenerek turzim alanında şansını bir kez daha deneyecek gibi gözüküyor. Amazon bu yatırım için kendine ortak olarak Cleartrip’i seçmiş.

Kaynak: skift.com