ANEX Tour’dan Ege turizmine güçlü katkı

ANEX Tour
ANEX Tour’un en son hamlesi Kazakistan’ın ulusal havayolu şirketi Air Astana ile Almatı’dan Bodrum - Milas Havalimanı’na direkt uçuşlar başlatmak oldu.

Last Updated on 3 Haziran 2019 by Yaşar Çelik

ANEX Tour, özellikle Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’ in yoğun turist trafiği olan bölgelerinden, Ege Bölgesi’ne direkt uçuşlarını arttırarak bölgedeki turizmin güçlenmesi için yoğun çabalar sarf ediyor.

ANEX Tour’un en son hamlesi Kazakistan’ın ulusal havayolu şirketi Air Astana ile Almatı’dan Bodrum – Milas Havalimanı’na direkt uçuşlar başlatmak oldu. Ege sahillerini tercih eden turistler, 01 Haziran itibariyle aktarmasız yolculuk etmenin konforunu yaşamaya başladılar.

Kazakistan’dan Bodrum – Milas Havalimani’na son yıllarda direkt uçuşlar yapılmıyordu.

ANEX Tour şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre son 3 yıldır ANEX Tour’un yoğun çabaları ile Almatı’ dan uçuşlar başladı. 2 yıl önce 10 günde bir olmak üzere, daha sonra haftada 1 Almatı- Bodrum uçuşları yapılmıştı. Bu yıl itibariyle de Air Astana ile anlaşma yapılarak Almatı – Bodrum – Milas Havalimanı’na haftada 2 uçuş olacak şekilde bir uçuş planlaması yapıldı. ANEX Tour, Kazakistan’dan bölgeye uçuş yapan tek acenta konumundadır.

ANEX Tour, Dalaman ve Bodrum – Milas Havalimanları’nda bu yıl toplamda BDT pazarından 300.000 kişiye yakın bir operasyon yapılacağı yönündedir. Bunun 120.000 kişilik bölümü Bodrum, 180.000 kişilik bölümü de Dalaman havalimanları olarak planlanmaktadır. Bu durum bölgeye çok güçlü bir potansiyel sağlayacaktır.

01 Haziran tarihinde, saat 12:35’de Bodrum – Milas Havalimanı’na iniş yapan ilk ANEX Tour – Air Astana uçağı havacılık geleneği olarak su takı ile karşılandı. Uçakta olan yolcular apronda törenle karşılandı.