Doğayla barışık bir tatil: Yoga kampları

Eski tatil alışkanlıklarınızı unutun! Şimdi yenilenme zamanı. Foto: Uplifers

Last Updated on 17 Ocak 2022 by Yaşar Çelik

Gün olur alır başımı giderim… Giderim de nereye? Eski tatil seçenekleri artık keyif vermiyor. Bir Yogi olarak henüz yolun başındasınız, ancak size kazandırdığı dinginliği seviyorsunuz. Öyleyse, Yoga tatiline ne dersiniz. Tatilinizi sağlıklı beslenerek ve doğanın kucağında Yoga yaparak geçirebileceğiniz yaşam alanlarının bir buketini sizin için derledik. Yaşama sevinciniz eksik olmasın.

Eski tatil alışkanlıklarınızı unutun! Şimdi yenilenme zamanı. Hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirebileceğiniz bir tatil planı yapmanız mümkün. Yoga tatili seçeneklerden sadece bir tanesi. Sağlıklı beslenip, ruhunuzu doğanın dinlendirici kollarına bırakıp arınmak isterseniz Türkiye’de Yoga tatili yapabileceğiniz yaşam alanları bulmak mümkün. İster arkadaşlarınızla grup olarak isterseniz de tek başınıza çantanızı hazırlayıp yola koyulabilirsiniz.

Dünya Kaç Bucak yazarları Duygu ve Gonca, momondo.com.tr için en çok tercih edilen Yoga kamplarını sıralamış. Biz, yazımızda 14 kamptan 5’ini derledik. Kalanına Momondo’nun sayfasından erişebilirsiniz. Çakralarınız açık, tatiliniz keyifli geçsin.

Pastoral Vadi, Fethiye- Muğla

Pastoral Vadi, ekolojik yaşam alanı olarak tasarlanmış. Fethiye’ye 15 km, Dalaman Havaalanı’na 40 km uzaklıkta olan bu tatil merkezinde Yoga ve diğer etkinlikler için 2 adet çok amaçlı salon bulunuyor. Doğayla iç içe bir tatil ve sağlıklı beslenme olanağı sunan Fethiye’nin Yanıklar Köyü’nde çam ormanları içinde hizmet veren Pastoral Vadi’de mutfak ve bahçe çalışmalarına katılabiliyorsunuz. Bu ekolojik tatil merkezinde Yoga’nın yanı sıra yerel kültür ve el sanatları atölyelerinde dokumayı, topraktan çanak-çömlek yapmayı, ahşap oymayı deneyebiliyor, tarhana, erişte, reçel ve turşu yapım çalışmalarına katılabiliyorsunuz. Pastoral Vadi, ekolojik mimari yaklaşımıyla tasarlanan taş, ahşap ve kerpiç evlerinde yılın 12 ayı konuklarını ağırlıyor.

Ekolojik tatil planları yapanlara özel bir seçenek.

Yediburunlar Lighthouse, Muğla

Tarihi Likya Yolu üzerinde, denizden 600 m yükseklikte yer alan, Yediburunlar Lighthouse butik oteli, bir yoga öğretmeni ve bir Erickson koçunun ortak emeği ile var edilmiş. 55 m2 kapalı alanı ve 10 m2 balkonuyla toplam 65 m2 alana kayaların üzerine oturtulmuş ahşap binanın, Güney, Batı ve Kuzey olmak üzere üç cephesi de açık. Hem gruplara hem de tekil yoga severlere hizmet veriyor. “Doğa ile birlikte doğal yaşam” konseptinde hizmet veren otelde 3 özel konsept, 6 suit ve 2 standart olmak üzere 11 oda, 1 açık havuz ve 1 yoga stüdyosu bulunuyor. Butik otel, Kelebekler vadisine 28 km (45 dk), Ölüdeniz’e 36 km (1 Saat 15 dk), Patara plajına 38 km ( 45 Dk), Kalkan’a 41 km ( 45 Dk) uzaklıkta.

Kayaların üzerine oturtulmuş yaşam alanı.

The Land, Antalya

The Land, Antalya, Geyikbayırı köyüne yakın 14 dönüm doğanın içerisinde bulunan 12 adet küçük ev, yemek alanı ve etkinlik alanına sahip. Antalya Havalimanı’na 50 dakika mesafede bulunan The Land, 25 kişiye kadar olan özel grupları ağırlıyor. Log to nature etkinliğine ev sahipliği yapmış yerlerden bir tanesi olan yaşam alanında yiyecekler de oldukça sağlıklı. Log to nature ve Log in town, Sinem Akat ve Ateş Bağdaş’ın düzenlediği bir eko- kamp. Doğanın kollarında bir tatil hayali kuranlar ve tatillerine Yoga’yı da dahil etmek isteyenlerin The Land’in web sitesinde bulunan etkinlik takvimine bir göz atmalarını öneriyoruz.

Log to nature etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Hızır Kamp, Edremit- Balıkesir

Yürüyüş, Yoga ve meditasyonu Kazdağları’nın eşsiz doğal güzelliğinde yapmak isteyenler için Hızır Kamp ideal. Kampta kalınacak süre boyunca Zeytinli Çayı’nın serin sularında yüzmek de mümkün. Konaklama seçenekleri arasında çadır, ağaç ev, taş ve ahşap ev de bulunuyor. Keyifli bir Yoga tatilinin olmazsa olmazı sağlıklı beslenme. Hızır Kamp’ta et severler ve vejetaryenler için ayrı ayrı menüler oluşturulmuş. Mehmetalan Köyü’ne 2 kim uzaklıkta olan kamp Kaz Dağı Milli Park’ı sınırına yürüyüş mesafesinde. Kamp ayrıca Balıkesir Havaalanı’na 1,5 saatlik mesafede bulunuyor. Kampta etkinlik olmadığı zamanlarda da her gün Yoga dersine katılabilirsiniz.

Hızır Kamp’ta çadır, ağaç ev, taş ve ahşap evde konaklama mümkün.

Endes Kamp, Edremit- Balıkesir

Yoga tatili planlayanlar için bir diğer seçenek de Endes Kamp. Balıkesir Havalimanı’na 100 km mesafede bulunan kampta, Kazdağları’nın oksijen deposu doğal ortamında keyifli bir Yoga tatili yapabilirsiniz. Kampta misafirlere sunulan yemeklerin tamamı organik ürünlerle hazırlanıyor. Şömine ve jakuzisi de bulunan kampta kış aylarında da tatil yapmak mümkün.

Endes Kamp’ta kışın da Yoga keyfi.

Ellerinizin doğaya değeceği 10 ekolojik otel ve yaşam çiftliği