TÜRSAB’ın ilk durağı Van

Last Updated on 2 Temmuz 2019 by Yaşar Çelik

2019 yılının başından beri birçok kez seyahat acentalarıyla bir araya gelerek, bilgilendirme toplantıları yapan TÜRSAB Heyeti’nin bu seferki durağı Van oldu.

Toplantıdaki konuşmasında TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; “Doğu Anadolu Bölgesi’nin en hareketli turizm ve ticaret kenti olan Van’da, siz değerli meslektaşlarımla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Van ilimiz, gerek tarih öncesi uygarlıklara yaptığı ev sahipliği gerekse bir geçiş güzergahı kimliği taşımasıyla çok önemli bir turizm destinasyonu. Seçildiğimiz günden bu yana seyahat acentalarımız arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek ve yeni pazar imkanları oluşturabilmek adına 5 info gezisi düzenledik. Bu geziler çerçevesinde 1040 meslektaşımızla bir araya geldik. 20’nin üzerinde workshop ve çalıştay ile seyahat acentalarımızı tanıtarak, iş imkanlarını geliştirmeye devam ediyoruz” şeklinde söze başladı.

Bağlıkaya, seyahat acentaları tarafından merakla beklenen ve birinci gündem maddesi durumunda olan yeni yasaya da konuşmasında yer verdi;

“YENİ YASAMIZ SAYESİNDE ACENTALARLA REKABET EDEN HAVAYOLU FİRMALARIYLA DA MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Bölgedeki en büyük sorunun uçak seferleri sayısının azlığından kaynaklandığının farkındayız. Uçak seferlerini artırmak için gerekli görüşmelere başladık. Yeni yasamız sayesinde seyahat acentalarımızla rekabet eden havayolu firmaları ile de mücadele edebileceğiz. Bunun yanı sıra Van’ın jeopolitik konumundan ötürü İran ile olan turizm ilişkilerine de son derece önem vermemiz ve geliştirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer veren TÜRSAB Başkanı bölgenin ana sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, yeni yasanın sorunları çözeceğine işaret etti. Van ilinin alternatif turizm pazarlarına yönelmesi gerektiğinin gündeme geldiği gecede gastronomi turizmi, doğa ve alternatif turizm ile ilgili de istişareler gerçekleştirildi.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ’un da konuklar arasında yer aldığı toplantıya; TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, BTK Başkanları, Doğa Gençlik ve Alternatif Turizm, Gastronomi Turizmi, Incoming Turizmi, M.I.C.E. Turizmi ve TOAR İhtisas Başkanlarının yanı sıra Hakkari, Muş ve Bitlis’ten çok sayıda seyahat acentası temsilcilerinden oluşan oldukça kalabalık bir heyetle katılım sağlandı. Düzenlenen geceye basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Türsab Van
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret eden TÜRSAB Heyeti

Gündüz ziyareti kapsamında ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret eden TÜRSAB Heyeti, ilerleyen günlerde turizm sorunlarını yerinde inceleyerek, çözümler aradığı bilgilendirme toplantılarına devam edecek.

Bir keşif gezisi: Van’ın bilinmeyen değerleri #1