Türkiye’nin ilk çadır kamp oteli Tunceli’de açıldı

Tunceli Camping Otel.

Last Updated on 26 Temmuz 2019 by Turizm Günlüğü

Tunceli’de yerli ve yabancı turist sayısında artışın yaşanmasıyla birlikte yeni yatırımlar da gündeme geliyor. İş insanı Tacettin Yertüm, Tunceli’nin doğa turizmine uygun bir yatırımla Türkiye’nin ilk çadır kamp konseptli otelini kurarak hizmete açtı.

Tunceli’de turizm yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Doğal güzellikleri bakımından Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri olan Tunceli’de yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanmasıyla Mardinli iş insanı Tacettin Yertüm tarafından çadır kamp konseptli otel kuruldu.

Munzur Nehri’nin kenarına kurulan camping otel toplam 31 çadırdan oluşuyor. Otelin 61 yatak kapasitesi bulunuyor. Beş yıldızlı otellerin konforunu aratmayacak şekilde dizayn edilen otel 5 bin metrekare üzerine kurulmuş.

Otelin 61 yatak kapasitesi bulunuyor.

Munzur’a ve ormana sıfır mesafede konumlandırılmış. Çadır odalarında klimadan televizyona, duştan wi-fi bağlantısına varana kadar birçok hizmet mevcut.
Tunceli’deki doğa turizmine de katkısı olacağı düşünülen otel bölge halkına iş imkanı yaratacağı gibi Tunceli ilinin kalkınmasına da katkı sunacak. İlin turizm gelirine de katkısı olması bekleniyor.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı

25 Temmuz 2019’da Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin de başladığı Tunceli’de festival boyunca müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyelerinden çocuk atölyelerine kadar birçok etkinlik düzenlenecek. Festival etkinlikleri çerçevesinde, 25 Temmuz 2019 saat 12.30’da Seyit Rıza Meydanı’nda kitlesel bir açıklama yapıldı ve çerağların uyandırılmasıyla festival başlamış oldu. Festival katılımcıları için de öğrenci yurtları açıldı.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı.